пʼятниця, 27 лютого 2015 19:57

Прем'єр пророкує, що конфлікт на Донбасі триватиме роками

Прем'єр пророкує, що конфлікт на Донбасі триватиме роками
Фото: vk.com

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що конфлікт на сході країни завершиться не скоро. Таку думку він висловив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє Укрінформ.

"Треба усвідомлювати, що конфлікт на Сході не на рік, не на два і навіть не на три", - сказав Яценюк.

За його словами, Путін намагатиметься всіляко дестабілізувати ситуацію в Україні, незважаючи на мирні домовленості.

"Остаточна ціль Путіна - знищення України, і він намагається досягти цієї мети різними засобами і методами. Зараз вони почнуть відводити війська, припиняти вогонь, але це зовсім не означає, що через два чи три місяці вогонь не відновиться", - наголосив прем'єр.

На його переконання, агресор намагатиметься використати тимчасово окуповані території для економічного тиску на Україну.

"Ми туди вже поставили $1 млрд - це вартість газу та електроенергії. Путін прагне постійно тримати цю територію в нестабільності, постійно відправляти тимчасово переміщених осіб, постійно тягнути гроші з українського бюджету, створювати тут економічну і політичну нестабільність. Далі він кричатиме на кожному кроці про необхідність конституційних змін, хоча по суті Росія хоче розвалу України через якийсь квазіфедеральний устрій", - підкреслив Яценюк.

Він зазначив, що бойовики навмисно знищують інфраструктуру, аби збільшити економічні втрати України: "Що ці подонки, російські терористи роблять в Донецьку і Луганську? Вони умисно винищили всю інфраструктуру".

Прем'єр додав, що на відновлення інфраструктури звільненої території потрібно щонайменше $1,5 млрд.

"Ми покликали USAID інших іноземців, вони провели дослідження і дійшли висновку, що $1,5 млрд - це та сума, яка потрібна на відновлення інфраструктури на звільненій території", - констатував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр пророкує, що конфлікт на Донбасі триватиме роками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути