понеділок, 30 березня 2015 08:18

Прем'єр Японії вслід за світовими лідерами проігнорує парад в Москві

Прем'єр Японії вслід за світовими лідерами проігнорує парад в Москві

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе відхилить запрошення російської влади взяти участь у святкових заходах на честь 70-річчя Перемоги над Німеччиною 9 травня в Москві.

Про це розповіли місцевому виданню "Санкей" джерела в уряді.

Газета пише, що Сіндзо Абе відмовиться від поїздки до Москви слідом за лідерами США, Франції та Німеччини, враховуючи територіальні суперечки з Росією з приводу південних Курил і відсутність мирного договору між двома державами за підсумками Другої світової війни.

На параді з нагоди 60-ї річниці Перемоги над Німеччиною у Москві були присутні президент США Джордж Буш, канцлер ФРН Герхард Шредер, президент Франції Жак Ширак і прем'єр Японії Дзюн'їтіро Коїдзумі.

Цьогорічну церемонію лідери держав проігнорують на тлі санкцій щодо Росії через збройний конфлікт на Донбасі і приєднання Криму. Як західні держави, так і Японія ввели обмеження щодо роботи бізнесу з Росією і призупинили переговорні процеси з багатьох тем.

 

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Японії вслід за світовими лідерами проігнорує парад в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути