понеділок, 23 квітня 2012 14:21

Правозахисники вірять, що Лутковська буде хорошим омбудсменом

Правозахисники вірять, що Лутковська буде хорошим омбудсменом
Валерія Лутковська зможе провести необхідні реформи - УГС. Фото: www.newsmarket.com.ua

У разі обрання уповноваженим Верховної Ради з прав людини, Валерія Лутковська (нині - урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ) зможе провести організаційні реформи в інституті омбудсмена, вважає виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко.

"Знаючи її на посаді, яку вона займає, я впевнений, що вона здатна провести організаційні реформи", - сказав Бущенко на прес-конференції в понеділок у Києві.

За його словами, Лутковська зможе змінити методи роботи інституту омбудсмена, що сприятиме поліпшенню ситуації з прав людини в Україні.

Як повідомлялося, перші вибори омбудсмена 15 березня в парламенті були безрезультатними. У бюлетені для голосування було дві кандидатури - голови Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова і урядового уповноваженого в Європейському суді з прав людини Лутковської. Жодна кандидатура не набрала необхідної кількості голосів.

20 березня лідери парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що очолювана ним фракція вже зібрала понад 226 підписів за кандидатуру Лутковської на посаду омбудсмена і збере не менше 260.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: Голосування за омбудсмена - це катастрофа для Януковича і ПР

Правозахисник Євген Захаров не має наміру повторно балотуватися на посаду уповноваженого з прав людини.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що питання про обрання омбудсмена парламент розгляне 24 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники вірять, що Лутковська буде хорошим омбудсменом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути