понеділок, 26 листопада 2012 12:06

ПР хоче затягнути час з особистим голосуванням, аби проголосувати за спікера за старою схемою - нардеп

ПР хоче затягнути час з особистим голосуванням, аби проголосувати за спікера за старою схемою - нардеп
Володимир Бондаренко. Фото: gazeta.ua

"Регіонали" свідомо затягують запровадження особистого голосування у Верховній Раді, аби проголосувати за розподіл комітетів та за спікера за старою схемою.

Про це сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Бондаренко, коментуючи заяву "регіонала" Юрія Мірошниченка про те, що у ПР є своя пропозиція щодо реалізації особистого голосуванні, та її ще треба обговорити.

Бондаренко переконаний — подібні ініціативи створюються лише для затягування часу, щоби чинна Верховна Рада не встигла пройти всі процедури для запровадження цієї ініціативи. Нардеп нагадав, що У парламенті вже є технічна система, яка може забезпечити персональне голосування і нічого нового вигадувати не варто.

"Регіонали" це роблять виключно для затягування цього питання. Адже можна придумати десятки варіантів. Наприклад, можна зробити так, що одна кнопка на підлозі і її треба натискати однієї ногою, а другу кнопку треба натискати правою чи лівою рукою. Тобто, все можна придумати. Та в нас є вже придумана схема. Вона вже технічно оформлена, вона вже є в залі, вже нею можна почати користуватися", - наголосив парламентар.

Бондаренко переконаний, що Партія регіонів хоче затягнути розглядання цього питання на якомога довший строк, аби ухвалити всі важливі питання нової Верховної Ради ще за старою системою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР буде збирати технічну більшість під конкретне голосування - Розенко

"Вони відтягують це рішення на невизначений термін. Тому що нову ідею треба обдумати, а потім ще й направити в комітет. А чинному комітету залишилося жити декілька днів до 4 грудня, тобто до останнього засідання цієї Ради. А далі, треба буде вже чекати поки оберуть нові комітети", - підкреслив він.

Нардеп додав: "Тому голосування вже за комітети і за самого голову Верховної Ради буде здійснюватися методом, який вони запропонували — відкритого голосування, без вимоги натискання кнопки тільки за себе. Вже виникає проблема — як ці питання розв'язати. От вони і свідомо затягують для того, щоби пройти організаційні моменти в діяльності Верховної Ради за старою схемою".

Нагадаємо, опозиція виступає за введення електронної системи голосування "Рада-3", що була модернізована влітку 2008 року з ініціативи тодішнього спікера Арсенія Яценюка. Однак в Партії регіонів пообіцяли  до 28 листопада запропонувати свій варіант документу про персональне голосування депутатів у парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сюмар переконана, що влада та опозиція домовляться щодо персонального голосування

"Є такий варіант, що для голосування може бути відведений один день пленарного тижня. Ще один варіант - за півгодини до голосування сповіщати дзвінком, як у конгресі США",- розповів "регіонал" Юрій Мірошниченко.

Зараз ви читаєте новину «ПР хоче затягнути час з особистим голосуванням, аби проголосувати за спікера за старою схемою - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути