неділя, 14 грудня 2014 17:40

Поєднання України з Чечнею - це страшний сон Росії — найцікавіші акції протесту тижня, що минає

Тиждень з 8 по 14 грудня відзначився антикорупційними та соціальними мітингами. Українці вимагали відставки генпрокурора Яреми та люстрації чиновників. Під КМДА вийшли пенсіонери, які просили залишити їхні пільги. А на Майдані Незалежності згадали війну в Ічкерії. Під час акції одна з активісток сказала, що поєднання України з Чечнею - це страшний сон Росії.

9 грудня, Київ
Активісти прийшли на Майдан Незалежності, щоб нагадати чиновникам, як боротися з корупцією. Учасники акції роздавали "безхабарні гривні" й листівки про нові закони України щодо боротьби з корупцією. У вигляді театралізованого дійства активісти показали, що у корупції винен не тільки той, хто вимагає хабар, й той хто його дає .


9 грудня, Київ
Працівники "Житомирської кондитерської фабрики" зібралися під стінами Генеральної прокуратури з вимогою відставки генерального прокурора Віталія Яреми та його заступника Олега Бачуна. За словами пікетувальників, Олег Бачун, прийшовши на посаду, через два дні почав вимагати хабар з підприємства у розмірі 30-ти тисяч доларів щомісячно, пообіцявши, що лише в такому разі у кондитерської фабрики не виникатиме проблем.


 10 грудня, Київ
Близько 200 пенсіонерів прийшли на пікет під стіни Київської міськдержадміністрації аби влада залишила їх пільги на проїзд у громадському транспорті у силі. Як зазначили учасники акції, їм стало відомо, що влада збирається відмінити усі їхні пільги. Так, одна з учасниць акції Ольга Степанівна зазначила, що пенсіонери отримують малу пенсію, якої не вистачає на прожиття та ліки, а у випадку відміни пільг люди не зможуть виживати.
Учасники акції проголосували за те, аби передати свої вимоги Київському міському голові, голові КМДА Віталію Кличку з метою, щоб київська влада їх почула.

Автор: УНН
 

10 грудня, Запоріжжя
Біля мерії зібралося близько 300 активістів з вимогою відправити мера міста Олександра Сіна у відставку. В руках у активістів плакати "Де реформа ЖКГ?", "Досить грабувати Запоріжжя". Мітингувальники вимагали від Сіна піти у відставку. Врешті мер таки написав відповідну заяву.

11 грудня, Київ
Близько 10 активістів провели акцію протесту біля головного офісу телеканалу "Інтер". Вхід до будівлі вони заклеїли фотографіями українських військових, які загинули на сході України. За словами протестувальників "Інтер" є одним з лідерів по трансляції російського контенту.

11 грудня, Київ
Біля Київської митниці "Правий сектор" та "Самооборона Майдана" вимагали люстрації керівника Юрія Дворака. Як підтвердив представник "27 сотні Майдана", уповноважені від ГО "Держава" викликали підозру, що вони провокатори та прийшли на захід, щоб зірвати народну люстрацію. Миттєво Петро Браташ із "Держави" потрапив у сміттєвий бак.


11 грудня, Київ
Сумнозвісну 20-у роковину вторгнення російських військ до Ічкерії пригадували на майдані Незалежності представники чеченської, білоруської, кримськотатарської, азербайджанської діаспор та українські активісти.

12 грудня, Київ
Понад сотня активістів і представників громадських організацій прийшли під стіни Київської міської державної адміністрації через новий Генплан столиці. Кілька десятків активістів вийшли на проїжджу частину вулиці Хрещатик і заблокували рух по одній зі смуг центральної вулиці столиці. У такий спосіб вони привертали увагу до своєї акції протесту і вимагали, щоб до них вийшов мер столиці Віталій Кличко. Також мітингувальники вимагали звільнити заступника начальника Департаменту з питань архітектури і містобудування Андрія Вавриша, який, на їх думку, хоче "протягти злочинний Генплан Києва".

Зараз ви читаєте новину «Поєднання України з Чечнею - це страшний сон Росії — найцікавіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути