понеділок, 15 квітня 2013 11:35

Портретами із зображеннями схожими на Януковича з "простреленою" головою обклеїли стовпи в Польщі
7

Фото: Фото: greenab.info

Скандальне зображення людини схожої на президента України Віктора Януковича з червоною крапкою на лобі стало з'являтися і за кордоном. Зокрема, як повідомляється в блозі Епл Гріна, стіни і стовпи у Варшаві прикрасили характерними портретами.

"Графіті - це мистецтво. Це мирний спосіб протесту. В Україні влада показала, що вона не здатна сприймати такий протест. Вона настільки агресивна і тоталітарна, що не спроможна адекватно сприймати такий спосіб протесту. Не спроможна терпіти таке в Україні, то отримає в Польщі. Варшава - це тільки початок. Подібні графіті і наклейки з'являться у різних містах Польщі, а можливо й інших країнах Європи", - повідомляє блогер, посилаючись на слова поляка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівці заклеїли листівками-графіті з червоною цяткою

Як вдалося дізнатися, цю акцію провели незалежні націоналісти Польщі на знак підтримки засуджених за графіті хлопців із Сум.

Нагадаємо, що графіті з портретом людини, схожої на Януковича з цяткою на чолі вперше з'явилися у червні 2011-го у Львові. Тоді у ЗМІ здійнявся великий шум із цього приводу, порушили кримінальну справу. Міліції так і не вдалося знайти художників. Натомість портрети з'явилися в інших містах: Чернігів, Київ, Суми, Чернівецька область та Севастополь.

У Сумах міліції вдалося затримати авторів малюнку. Це були 4 молоді націоналісти. Троє з підозрюваних, крім "януковича", мали й інші епізоди. Четвертий – 25-річний Володимир Никоненко - більше не робив нічого протизаконного й перед цим не мав притягнення до кримінальної відповідальності. Проте суд визнав його винним у злочині й присудив рік обмеження волі з відбуванням у трудовій колонії.

Зараз ви читаєте новину «Портретами із зображеннями схожими на Януковича з "простреленою" головою обклеїли стовпи в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути