субота, 30 березня 2013 16:09

Адвокат Луценка не побачив у малюнках сумських графітчиків зухвалості та цинізму

Адвокат Луценка не побачив у малюнках сумських графітчиків зухвалості та цинізму
Олексій Баганець. Фото: vgolos.com.ua

Сумські графітчики, яких засудили за малювання обличчя, схожого на президента Віктора Януковича, з червоною цяткою на чолі, на хуліганів ніяк не тягнуть.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив адвокат ув'язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець.

"Кваліфікація дій цих двох молодих хлопців як вчинення злісного хуліганства, тобто за ч.2, ст.296, у мене принаймні викликала сумнів", - зазначив Баганець.

Адвокат пояснив, що хуліганство – це грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується або особливою зухвалістю, або винятковим цинізмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За графіті з Януковичем прокуратура хотіла ще збільшити терміни засудженим

"Як на мене, я там не побачив грубого порушення громадського порядку. Тому що ці графіті є по всьому Києву, не тільки в Сумах, а й по всій Україні, на кожній вулиці, на будинках, на горищах. Скрізь намальовані, вибачте, різні малюнки, різні слова і т.д.", - наголосив юрист.

Він підкреслив, що ані особливої зухвалості, ані виняткового цинізму в діях засуджених графітчиків не вбачає. Експерт обурився через рішення суду позбавити хлопців волі.

"Дійсно, за ч.2 ст.296, передбачена міра покарання як у вигляді обмеження волі, так і позбавлення волі. Вибачте, суд обирає найбільш жорстку міру покарання цим двом раніше не судимим молодим хлопцям, які до цього ні в чому протиправному ніколи викриті не були. В будь-якій ситуації цей вирок суду буде викликати сумніви в його законності, і я вже не говорю про справедливість", - підсумував Баганець.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Луценка не побачив у малюнках сумських графітчиків зухвалості та цинізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути