середа, 04 березня 2015 19:38

Порошенко звільнить Гонтареву заради миру в коаліції — політолог

Порошенко звільнить Гонтареву заради миру в коаліції — політолог
Фото: segodnya.ua

Президент Петро Порошенко не хоче звільняти голову Національного банку Валерію Гонтареву. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Порошенко не готовий до звільнення будь-яких його креатур. Не бажає звільнити й Гонтареву. Вона його влаштовує. Президент піде на це тоді, коли вже не зробити цього буде не можливо. Коли втрачатиме політичну ініціативу. Ще Порошенко тримає Гонтареву, бо не бажає щось робити під тиском. Хоче демонструвати сильну владу" — розповів він.

Експерт зазначив, що Порошенко може "пожертвувати" Гонтаревою заради миру в коаліції.

"Назріває парламентсько-урядова криза. Пішли публічні протиріччя між фракціями, які входять до коаліції. Вони не задоволені. Гонтарева знаходиться в епіцентрі цього конфлікту. Президент може відати Гонтареву задля миру в коаліції. Про розпад коаліції говорити ще зарано. У Верховній Раді потрібен розбір польотів, який анонсував Луценко, після надання підтримки МВФ. Коаліція повинна зібратися разом з урядом і розібратися: що, де, як, чому? Бо не відбуваються реформи. Міністри-іноземці від яких очікували рішучості стали українськими бюрократами. Наче тут народились. Це відверте розчарування", — розповів він.

Експерт не виключає відставки міністрів економічного блоку. Це — міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса і міністра фінансів Наталії Яресько.

Нагадаємо, що у п'ятницю в Верховній Раді депутати заслухають звіт голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та уряду. Говоритимуть про соціально-економічну ситуацію в країні. За відставку Гонтаревої міжфракційне об'єднання "Депутатський контроль" зібрало 102 підписи. Необхідно 150. Також треба подання президента і 226 голосів за звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко звільнить Гонтареву заради миру в коаліції — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути