четвер, 02 липня 2015 16:31

Порошенко відреагував на рішення ватажків "ДНР" провести вибори 18 жовтня

Порошенко відреагував на рішення ватажків "ДНР" провести вибори 18 жовтня
Петро Порошенко. Фото: obozrevatel.com

Спроби провести вибори на тимчасово окупованих територіях на сході України означатимуть порушення російською стороною досягнутих в Мінську угод.

Про це заявив на прес-конференції в четвер президент України Петро Порошенко.

"Спроби провести 18 жовтня незаконні, не у відповідності з українським законодавством і критеріям ОБСЄ вибори означатимуть жорстку атаку РФ на мінські угоди, досягнуті 12 лютого 2015. Я впевнений, що це буде надзвичайно безвідповідально і матиме руйнівні наслідки для процесу деескалації напрузі в окремих регіонах Донецької та Луганської області ", - заявив він.

При цьому він зазначив, що ці заяви про так званих виборах поки не належать терористам.

"Якщо ці заяви будуть схвалені Російською Федерацією, то ми, на жаль, отримаємо дуже небезпечні і неприємні прецеденти", - підкреслив Порошенко.

"Коли був атакований мінський протокол, підписаний у вересні 2014? 2 листопада 2014, коли російська влада провели фейкові, незаконні вибори на окупованих територіях, які зруйнували весь той прогрес і перспективи, які були розроблені для імплементації мінського процесу", - пояснив глава держави.

Як повідомлялося, у четвер глава "ДНР" Олександр Захарченко призначив на 18 жовтня 2015 проведення "місцевих виборів" на всій території "ДНР".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відреагував на рішення ватажків "ДНР" провести вибори 18 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути