вівторок, 16 вересня 2014 17:42

Порошенко пояснив, чому Рада підтримала особливий статус для Донбасу

Порошенко пояснив, чому Рада підтримала особливий статус для Донбасу
Фото: www.day.kiev.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що ухвалені у Верховній Раді у вівторок закони про звільнення від кримінальної відповідальності членів збройних формувань і про особливий статус окремих районів Донбасу є кроком на шляху до мирного врегулювання ситуації на сході.

На запитання журналістів, чи впевнений глава держави в тому, що прийняті у Верховній Раді закони допоможуть мирному процесу, Порошенко сказав: "Ні (не впевнений - ред.), але ми повинні зробити свій крок до цього, і забезпечити так, щоб та сторона теж зробила відповідні кроки. Не буде цього - вони (закони - ред.) не будуть діяти".

Президент назвав "правом парламенту" приймати рішення щодо того, в якому режимі розглядати ті, або інші питання.

"Це право депутатів - визначати формат", - сказав Порошенко, коментуючи розгляд його законопроектів в парламенті в закритому режимі.

Він назвав ключовою подією на засіданні Верховної Ради у вівторок ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС.

"По-друге, ми не хотіли розхитати дуже крихке перемир'я і повернути країну в пучину війни. І для мене це питання сьогодні надзвичайно важливе", - підкреслив він.

За словами глави держави, такими рішеннями парламент домігся того, що "мирний процес не був зірваний".

"У мене немає жодного сумніву, що сьогодні ми наблизилися до того, що на сході країни люди перестануть гинути, і нарешті ті, хто живе в Донецьку і Луганську, матимуть можливість обрати собі владу. І з цією владою ми повинні знайти взаєморозуміння, і принести мир, спокій і злагоду ....", - додав Порошенко.

Нагадаємо, що Верховна Рада України на закритому засіданні у вівторок прийняла президентський закон про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також про проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня нинішнього року.

Крім того, Верховна Рада прийняла закон, що звільняє від кримінальної відповідальності деякі категорії осіб, які вчинили кримінальні злочини в період з 22 лютого 2014 до дня набрання чинності даного закону на територіях Донецької та Луганської областей, де проводилась антитерористична операція (АТО).

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пояснив, чому Рада підтримала особливий статус для Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути