вівторок, 06 жовтня 2015 13:11

Порошенко потроху підриватиме російську економіку - Бондаренко

Порошенко потроху підриватиме російську економіку - Бондаренко
Reuters

Президент Петро Порошенко повинен добиватися міжнародної підтримки і введення миротворців на кордоні з Росією.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Бондаренко.

"Україна не повинна йти на поводу у Росії. Треба відкидати усе неприйнятне. На одну пропозицію Путіна Порошенко має висувати велику кількість контраргументів. По принципу асиметричної відповіді створювати проблеми для Росії на різних територіях (припинення торгівлі та економічних зв`язків). Це виснажить агресора. Потрібно добиватись міжнародної підтримки. Зокрема, миротворчих підрозділів ООН на кордоні з Росією", - заявив він.

На думку експерта, Україна оголосить амністію багатьом полоненим і надасть Донбасу особливий статус.

"Президент добиватиметься зменшення кількості купівлі російського газу та ціни на нього. Обходитимемося українським видобутком. Таким чином економіка Росії підриватиметься. Барак Обама на Генасамблеї ООН у вересні нарешті підписав закон про отримання Україною сучасного озброєння оборонного характеру. Тепер не доведеться плазувати перед Москвою. Перемир`я на Донбасі може зірватися, якщо не оголосити амністію усім полоненим, окрім військових злочинців. Цього не уникнути. А от автономія окупованих територій абсолютно неприйнятна. Порошенко надасть регіону особливий статус", - зазначив Бондаренко.

Він наголосив, що Росія вимагатиме від України повного утримання окупованих територій Донбасу.

"Путін нав`язуватиме Україні відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей. Вони там все зруйнували, а ми повинні відроджувати пограбовані території. У складі терористичних "ЛНР" і "ДНР" їм припинили усі державні виплати і допомоги. Тепер Росія домагатиметься повного утримання збиткових регіонів, які з невеликою вірогідністю перейдуть під юрисдикцію України. Порошенко частково на це погодиться", - додав політолог.

Нагадаємо, вчора заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлисеєв заявив, що Петру Порошенку на переговорах у Парижі нав'язували необхідність прийняти нові закони про амністію, особливий статус Донбасу і вибори.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко потроху підриватиме російську економіку - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути