пʼятниця, 04 вересня 2015 20:40

Порошенко підписав закон про проведення місцевих виборів

Порошенко підписав закон про проведення місцевих виборів
Фото: tsn.ua

Президент України Петро Порошенко підписав Закон щодо проведення перших виборів у об'єднаних територіальних громадах, що плануються на 25 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент підписав Закон № 676-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо організації проведення перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів"", - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, змінюється порядок утворення об'єднаних територіальних громад. Зокрема, об'єднана територіальна громада вважається утвореною з дня набрання чинності рішеннями всіх рад, що прийняли рішення про добровільне об'єднання, або з моменту набрання чинності рішенням про підтримку добровільного об'єднання територіальних громад на місцевому референдумі та за умови відповідності таких рішень висновку Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласної державної адміністрації.

Сьогодні, 4 вересня Верховна Рада прийняла зміни до статей 14, 24 Закону України "Про місцеві вибори", статей 7 та 8 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" та викладено низку положень у розділі II "Перехідні положення".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон про проведення місцевих виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути