четвер, 27 грудня 2018 11:50

Порошенко отримав додаткових півмільярда

Порошенко отримав додаткових півмільярда
Президент Петро Порошенко понад 3 роки не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є. Фото: УНІАН

Трастовий керуючий Rothschild Trust (Schweiz) розглянув результати багаторічної діяльності з управління корпорацією Roshen і вперше за 3 роки перерахував президенту Петру Порошенку частку прибутку (дивіденди) на понад 556,7 млн грн.

В Адміністрації президента повідомили, що до бюджету буде сплачено майже 60 млн грн податків, пише "Інтерфакс-Україна"

Рішення було прийнято відповідно до трастового договору, укладеного 2016-го, який позбавив Порошенка будь-якого права на участь в управлінні Roshen, пояснили в АП.

"Договір – перший і поки що єдиний в Україні випадок використання міжнародного досвіду передання компанії в довірчу власність. Його мета – відокремлення бізнесу від політики з дотриманням найкращих світових стандартів", – заявили там.

У прес-службі вказали: Порошенко понад 3 роки не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких він є.

"Дивіденди, які надходять тепер за 3 роки, Порошенко спрямовує на прозору з фінансової точки зору популяризацію розвитку державності, ідей євроатлантичної інтеграції, підтримку створення єдиної Помісної православної церкви, розвиток української мови", – заявили в АП.

"На політрекламу Порошенко також витрачає власні кошти, на відміну від багатьох інших політиків, які оплачують ролики та борди за рахунок бюджету або взагалі не можуть пояснити джерел надходження грошей", – додали в Адміністрації глави держави.

Частину коштів, отриманих від Rothschild Trust (Schweiz), спрямують на благодійність, запевнили в АП.

На соціальну доброчинність і зміцнення обороноздатності країни Порошенко (його Фонд і підприємства) з 2014-го витратили понад 1,2 млрд грн.

З них на армію – понад 0,5 млрд грн. Серед одержувачів коштів в умовах спільної участі з іншими меценатами - дитяча лікарня "Охматдит", Інститут серця, Центр дитячої кардіології та хірургії, Національний інститут раку, "Театр на Подолі" та багато інших проектів.

"Крім того, в 2014-2018-х до бюджетів різних рівнів Roshen заплатив 8,2 млрд грн податків, зборів, єдиного соціального внеску та митних платежів", – додали в АП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найрозумнішим рішенням Порошенка могла стати підготовка власної заміни"

Корпорація "Рошен" належить президенту 52-річному Петрові Порошенку. Перед виборами 2014-го обіцяв продати бізнес. Однак не зробив цього. У січні 2016-го передав компанію до "сліпого трасту". Це вид управління, коли власник не має впливу на активи, не приймає рішень. Із ним не можуть спілкуватися довірені особи.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко отримав додаткових півмільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути