неділя, 15 листопада 2009 10:43

Порошенко обіцяв, що Зурабов прибуде до Києва найближчим часом

Порошенко обіцяв, що Зурабов прибуде до Києва найближчим часом
Міністр закордонних справ України Петро Порошенко обіцяє, що Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов прибуде до Києва найближчим часом.

"Ми отримали інформацію, яку надав міністр закордонних справ (Росії) Сергій Лавров, що Михайло Зурабов прибуде найближчим часом", - сказав він.

Сам Порошенко зазначив, що не вважає проблемою відсутність в Україні російського посла.

"Це взагалі не є проблемою - Росія представлена тимчасовим повіреним, який повністю уповноважений здійснювати дипломатичну діяльність", - підкреслив міністр закордонних справ України, запевнивши, що у зв"язку з відсутністю посла динаміка відносин України з Росією абсолютно не послаблюється.

Міністр додав, що всі домовленості, досягнуті під час його візиту до Росії 23 жовтня, виконуються.

Порошенко також повідомив, що завтра, 15 листопада, заступник міністра закордонних справ Костянтин Єлісєєв відбуде до Москви для проведення політичних консультацій на рівні міністрів закордонних справ.

Крім того, Порошенко нагадав про заплановане на 19 листопада засідання Комітету з економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

Нагадаємо, що 9 листопада, ЗМІ повідомили, що Москва ухвалила однозначне рішення не направляти в Київ нового російського посла Михайла Зурабова доти, доки в Україні не зміниться влада. Раніше, 23 жовтня, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на спільній прес-конференції з головою українського МЗС Петром Порошенком в Москві заявив, що посол РФ в Україні Михайло Зурабов готується до приїзду в Київ.

Зурабов був призначений послом Росії в Україні в серпні цього року, але досі так і не приїхав до Києва. Про рішення поки не направляти в Київ нового російського посла заявив і російський президент Дмитро Медведєв у своєму скандальному відкритому зверненні до керівництва України 11 серпня, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко обіцяв, що Зурабов прибуде до Києва найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути