середа, 20 серпня 2014 22:49

Порошенко не може правильно оцінити військову ситуацію – експерт

Порошенко не може правильно оцінити військову ситуацію – експерт
Фото: www.dw.de

Війна на Донбасі затягнеться до того часу, поки Україна не перекриє кордон з Росією. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт Олексій Арестович.

"Цього не роблять, тому що у нас тупі люди при владі. Як бізнесмен може вміти воювати? Навіть у нейрохірурга професія простіша, аніж у військового. У президента є ті, хто радить йому, що робити. Одні генерали сварять інших та навпаки. Називають один одного зрадниками. А Порошенко не може правильно оцінити ситуацію, бо не є політиком. Бо будувати бізнес-корпорацію – це зовсім не те, що державу. Політик має зберігати незалежність від різних груп впливу. Цього тут немає", - зазначив він.

Експерт нагадав, що Порошенко оголосив про черговий етап АТО, який є четвертим. "Першим керував Олександр Турчинов, коли виконував обов'язки президента. Наступний — перемир'я, яке оголосив Порошенко на інавгурації. Третій - поновлення боїв. В Адміністрації президента розуміють, що треба щось писати, тому оголосили про черговий етап. Насправді зміни тактики немає. Там проходять вимушені військові дії. Наша стратегія була і досі полягає в тому, що ізолюємо окремих бойовиків - оточуємо і чекаємо, поки вони здадуться або втечуть. Наприклад, сидять вони, охороняють якесь містечко. Ми заходимо їм за спину, відрізаємо від їхнього підкріплення та керівництва. Спереду починаємо "підштовхувати" артилерією та танками. Так ми брали місто за містом. Хоча зараз вже зрозуміло, що ця війна надовго - солдатам вже замовляють зимовий одяг", - зауважив Арестович.

 

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не може правильно оцінити військову ситуацію – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути