субота, 29 березня 2014 19:26

Порошенко може перемогти в першому турі — політолог

Відмова від президентських амбіцій Віталія Кличка на користь Петра Порошенка нівелює шанси Юлії Тимошенко, вважає політолог Олександр Палій.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua 

"Віталій Кличка — міцна духом людина, - каже фахівець. - Він виховує в собі якості, яких не вистачає багатьом українським політикам - послідовність, щирість, твердість. Він зрозумів, що зараз не головне набрати якусь кількість голосів на виборах. Треба допомогти Україні в цей вирішальний момент швидко отримати оптимального президента. У нього нема марнославства, яким заражені багато політиків. Він цим уже перехворів".

На думку експерта, за таких обставин Порошенко може перемогти в першому турі, а шанси Юлії Тимошенко на президентство значно зменшуються.

"Хай Тимошенко конкурує, від цього виборча кампанія буде яскравішою, - зазначає політолог. - Але вона людина іншої епохи. Її відповідальність за те, що трапилося з країною в останні роки так само велика, як і Ющенка та Януковича. Гадаю, ніяких ноу-хау вона не продемонструє. Її піар-кампанія буде звичною, побудованою на популізмі. Але ніякі політичні технології їй не допоможуть".

Екс-прем'єрці не допоможе й те, що нині "Батьківщина" має головні важелі керування країною, упевнений експерт.

"Нинішні вибори будуть чесними, без такого застосування адмінресурсу, який дозволяла собі Партія регіонів. Олександр Турчинов теж про це заявив. Зараз і Яценюк і Турчинов прекрасно розуміють, що з президентом Порошенком вони зможуть нормально працювати. Це буде демократична країна, де політики можуть конкурувати, брати участь у різних політичних проектах, а не знищувати один одного. Я не чекаю між Порошенком і Тимошенко такого клінча, як раніше було між Януковичем і Ющенком чи Тимошенко і Януковичем".

Після програшу Юлія Тимошенко залишиться в політиці, припускає фахівець.

"Ніхто її переслідувати не буде. У нас перемогла демократія, поворот у бік авторитаризму неможливий. Але для неї найкраще, якби вона зайнялася залученням іноземних інвестицій. Для великого бізнесу Європи й Америки Тимошенко — авторитетна постать. У неї є риси хорошого господарника. Посади президента, прем'єра, прокурора — не для неї. Вона зможе розкручувати великі проекти для економіки. У цьому Юлія Володимирівна знайшла б себе", - підсумовує Олександр Палій.

 

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може перемогти в першому турі — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути