середа, 23 квітня 2014 14:59

Порошенко лідирує в президентських перегонах

Порошенко лідирує в президентських перегонах
ru.tsn.ua

Лідером на президентських виборах буде Петро Порошенко. Про це під час прес-конференції зазначив директор соцслужби Центру Разумкова Андрій Биченко.

За даними соціологічного дослідження, проведеного 9-16 квітня цього року, 32,9% з 6200 опитаних респондентів проголосують за Порошенко.

"Порошенко - лідер і на Сході України, там він переграв навіть Михайла Добкіна, не кажучи вже про західні регіони. За такої умови можна говорити, що вибори можуть відбутися у один тур. Якщо ж відбудуться, то серед тих, хто поки що не визначився із вибором, значна частина підтримає лідера", - каже Биченко.

Другу позицію серед потенційних лідерів на виборах просідає Юлія Тимошенко - 9,5%, на третьому місці Сергій Тігіпко, що має 5,1%. Михайло Добкін наразі має 4,2% голосів.

Далі по мірі спадання у відсотковому відношенні йдуть Петро Симоненко, Анатолій Гриценко, Олег Ляшко, Ольга Богомолець, Олег Тягнибок, Олег Царьов. Дмитро Ярош із 0,7% та Наталія Королевська з 0,2% посідають останні місця в рейтингу. 

Більше, ніж половина українців - 55,9% - точно голосуватимуть на президентських виборах. Однозначно не братимуть участь у виборах 7,4%.

Такі дані результати соціологічного дослідження оприлюднила під час прес-конференції громадська організація "Комітет виборців України".

"Близько 85% виборців готуються чи скоріше за все готові взяти участь у виборах президента України, протилежної думки дотримуються 11% опитаних. Майже 4% людей не змогли відповісти, чи братимуть участь у волевиявленні" - зазначив Олександр Чашковський з Центру соціальних та маркетингових досліджень "Социс".

Опитування проводилося 9-16 квітня цього року, відповіді надали 6200 респондентів віком від 18 років з різних регіонів України, не включаючи Крим.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко лідирує в президентських перегонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути