понеділок, 30 травня 2016 18:22

"Порошенко більше зайнятий президентством, ніж Україною" - Умланд

"Порошенко більше зайнятий президентством, ніж Україною" - Умланд
EPA

За два роки свого правління президент Петро Порошенко був успішніший на міжнародній, ніж на внутрішній арені.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" сказав науковий співробітник Інституту євро-атлантичного співробітництва, німецький політолог Андреас Умланд.

"Поки що я б зробив в основному негативні висновки. Тому що той процес трансформації, який мав початися у 2014 році, дуже повільно і лише частково просунувся. Ті проблеми, які були два роки тому, залишилися. Безумовно, є прогрес в деяких сферах. Але і він більше пов'язаний із зовнішнім тиском або ж активністю громадянського суспільства. Не є результатом активності та ефективності президента ", - пояснив він.

За словами експерта, Порошенко допустив "промахи" у внутрішніх реформах.

"Сфери, де допущені основні промахи, - це внутрішні реформи, держуправління, боротьба з корупцією. Зокрема реформи, спрямовані на створення правової держави. Я знаю багатьох іноземних оглядачів, дипломатів, представників донорських організацій, які в основному незадоволені результатом цих нібито проведених реформ. Про реформи в Україні дуже багато говорять, але роблять в рази менше. Були ж чудові результати: нова поліція, впровадження системи держзакупівель Prozzoro. Але це поодинокі випадки, адже велика частина реформ поки що ні втілена", - зауважив він .

Політолог вважає: верхівка сьогоднішньої влади, зокрема оточення президента, депутати, - "всі вони функціонують ще за старими правилами корумпованої системи і закулісних ігор, олігархії".

"Порошенко більше зайнятий своїм президентством, ніж країною. Тому так само, як і Ющенко, він не зумів переформувати українську державу", - констатує Умланд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жити по-новому". Як Порошенко ставав президентом

Нагадаємо, два роки тому, 25 травня українці проголосували за президента Петра Порошенка. Тоді свої голоси за його кандидатуру віддали понад 54% виборців.

Зараз ви читаєте новину «"Порошенко більше зайнятий президентством, ніж Україною" - Умланд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути