вівторок, 10 серпня 2010 14:01

Популістськими заявами Симоненко бореться за виживання - Фесенко

Популістськими заявами Симоненко бореться за виживання - Фесенко

Лідер Компартії Петро Симоненко пропонує провести Всеукраїнський референдум  з приводу співпраці з Міжнародним валютним фондом, бо готується до місцевих виборів.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політогог Володимир Фесенко.

"Таким чином Симоненко показує, що Компартія не все підтримує в діяльності уряду, що вона, як і раніше, критично ставиться до співпраці з МВФ. Але це не означає, що комуністи вийдуть із коаліції. Це гра перед виборами. Петро Миколайович уже загрався в популізм і навіть не прораховує реальні економічні речі, - сказав Фесенко.

Він вважає, що насправді Україні потрібна співпраця з МВФ. Фесенко дивується, чому Симоненко називає МВФ "міжнародними фінансовими терористами"

"Треба запитати Петра Миколайовича: а чого ж це з цими так званими терористами співпрацює весь світ, включаючи білоруського "бацьку" Лукашенка?", - зазначив політолог.

Також він зауважив, що в Україні є проблема великого дефіциту бюджету як прямого, так і прихованого.

"Неофіційний дефіцит зараз десь на рівні 100 мільярдів гривень. Це велика сума, тому потрібні гроші. А своїх не вистачає. Друга причина - необхідність підтримувати національну валюту. Саме з цих причин з МВФ співпрацювала і Тимошенко. А для Симоненко - це суто політична тема. Треба ж щось говорити виборцям".

Такі заяви Симоненка не додадуть йому голосів серед виборців, припустив політолог.

"Взагалі всі молодші союзники Партії регіонів втрачають в рейтингах від співпраці. Свого часу так постраждали соціалісти, а зараз комуністи і особливо Блок Литвина. Позиція комуністів зараз достатньо хитка - вони на межі. Комуністи - частина коаліції, тому несуть відповідальність за дії влади", - зазначив Фесенко.

Тому вони намагаються дистанціюватися від непопулярних рішень уряду. Для них питання не в додачі голосів, а скільки вони втратять. Для комуністів визначальним є потрапити до місцевих рад у своїх регіонах, пояснив політолог.

"В Криму і на Сході комуністи залишаться. Але отримають набагато менше, ніж мали раніше. У всіх своїх регіонах на Півдні і Сході вони також отримають небагато - це буде наслідком змішаної виборчої системи. По мажоритарці у них буде дуже мало мандатів. По партійних списках також матимуть мізерні результати. Тому Симоненко бореться за виживання - буде на межі 3-відсоткового бар'єру, близько 4-5 відсотків", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Популістськими заявами Симоненко бореться за виживання - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути