вівторок, 18 грудня 2012 19:09

"Попов хоче вивести себе з-під удару та відмовитися від участі у мерських виборах" - Бригинець

"Попов хоче вивести себе з-під удару та відмовитися від участі у мерських виборах" - Бригинець
Олександр Бригинець не виключає, що критикою уряду Попов може підвищувати собі рейтинг. Фото: news.dt.ua

Голова Київської міської адмінітрації Олександр Попов грає у передвиборчу гру, узгоджену з адміністрацією.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

Коментуючи критичні заяви голови КМДА Попова щодо бюджету на 2013 рік, в якому, начебто суттєво недофінансовано Київ, Бригинець підкреслив:

"Це частина передвиборчої гри. До того ж, це така хитра, тонка гра. З одного боку, це може бути узгоджена позиція із секретаріатом. Тобто, він показує себе як незалежного політика. А з іншого боку, це може бути і "качелі" із самим секретаріатом. Коли Попов, демонструючи свою незалежність, що є узгоджено, приводить ситуацію в такий стан, коли він може реально відмовитися від посади голови КМДА і таким чином отримати якусь іншу посаду, припустимо в Кабінеті міністрів, і таким чином, уникнути ганьби з поразкою на мерських виборах".

Нардеп переконаний, у разі балотування на мера Києва, Попов вибори однозначно програє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов не може бути кандидатом у мери ні від влади, ні від опозиції - експерт

"Яка мета цієї боротьби — просто підвищити свій рейтинг і піти на вибори київського голови, чи показати свою незгоду з політикою стосовно Києва, піти у відставку, отримати іншу посаду і таким чином вивести себе з-під удару — я не знаю. На мою думку, більш логічною є друга мета — це вивести себе з-під удару та відмовитися від участі у тих виборах, де він приречений на поразку у зв'язку і з особистими рисами, і з політичною ситуацією, яка є на сьогоднішній день", - підкреслив він.

Що стосується фінансування міста Києва, то, за словами політика, у парламенті вже зареєстровано проект постанови щодо повернення столиці коштів, які було незаконно вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви Попова - це лише передвиборча гра, погоджена з керівництвом - екперт

"Три депутати Верховної Ради, включно зі мною, зареєстрували проект рішення щодо змін до бюджетного кодексу, який передбачає повернути місту 100% грошей, які сплачуються з податку приватними особами. Тобто, ідеться про більш ніж 8 млрд грн. Такий проект вже зареєстрований на минулому тижні і я сподіваюся, що він буде проголосований і можливо стане підставою для того, щоби ситуація виправилася", - наголосив він.

Нагадаємо, що Попов неодноразово виступав з критикою бюджету уряду на 2013 рік. Нещодавно він також натякнув, що у разі, якщо Києву не буде виділено більше коштів, він може піти з посади.

Зараз ви читаєте новину «"Попов хоче вивести себе з-під удару та відмовитися від участі у мерських виборах" - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути