понеділок, 17 грудня 2012 14:25

Заяви Попова - це лише передвиборча гра, погоджена з керівництвом - екперт

Заяви Попова - це лише передвиборча гра, погоджена з керівництвом - екперт
Тарас Березовець: Попов вирішив погратися в "опозиційність". Фото: glavcom.ua

Олександр Попов може виграти вибори мера Києва лише дистанціювавшись від влади.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

Експерт переконаний, що критика голови Київської міської адміністрації Олександра Попова бюджету на 2013 рік та натяки про те, що через недофіннасування Києва він може подати у відставку є передвиборчої грою.

"Попов досі залишається членом Партії регіонів і він вже казав, що ніколи не відмовиться від членства у партії. Крім того, на сьогоднішній день він є членом команди президента. Те, що Попов почав критикувати уряд Азарова — це така гра перед виборами, певна політтехнологія, коли треба людей дезорієнтувати в їхньому виборі", - підкреслив він.

Березовець пояснив: "Після парламентських виборів стало зрозуміло, що в Києві кількість опозиційно налаштованого електорату до 75%, тому зберігати провладну риторику і позиціювати себе як члена правлячої партії означає для Попова програти вибори мера. Він на сьогодні є найрельнішим і найбільш рейтинговим кандидатом після Віталія Кличка. У випадку, якщо Кличко не буде брати участі у виборах, то у Попова є цілком реальні шанси перемогти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов опинився на шпагаті між владою і своїми обіцянками - "ударівець"

"Але для того, щоби перемогти, треба погратися у таку іграшку — в опозиційність", - наголосив політолог.

Березовець не виключає, що подібні кроки Попов може робити і надалі.

"Це така собі пробна гра. Якщо люди зреагують, він продовжить це робити (критикувати владу — ред.), та якщо реакція буде негативною і йому ніхто не повірить, тоді шукатимуть щось інше. Це така виборча гра — дистанціюватися від влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов подасть у відставку, якщо бюджет Києва не збільшать?

Експерт підкреслив: "Ясно, що він (Попов) на це отримав дозвіл. Хто б собі дозволив критикувати уряд. Він же член президентської вертикалі. Він же не мер, а голова Адміністрації, який призначається президентом за поданням прем'єра. Ясно, що якби він не мав добро на це, то він би на це пішов".

Березовець підкреслив, що заяви голови КМДА про відставку через недофінансування Києва також є лише політичною грою, спрямованою на потенційних виборців.

Зараз ви читаєте новину «Заяви Попова - це лише передвиборча гра, погоджена з керівництвом - екперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути