неділя, 15 липня 2012 23:34

Польща вимагатиме в Росії всі документи про Катинь

Польща вимагатиме в Росії всі документи про Катинь
Фото: ub.edu

Варшава має намір просити Росію надати їй всі документи, що стосуються вбивства у 1940 році тисяч польських офіцерів під Смоленськом, повідомив військовий аташе Польщі полковник Ярослав Навротек.

"Нам потрібно знати історичну правду, тому нам потрібні всі документи, які стосуються жертв трагедії в Катині. Ми будемо просити, щоб ці документи нам надали", - цитує Інтерфакс слова військового аташе.

Ярослав Навротек в складі польської делегації в неділю був присутній на освяченні храму Воскресіння Христового в Катині, заупокійної літії, яку патріарх Московський і всієї Русі Кирило відслужив на території меморіалу, а також взяв участь у покладанні квітів до російської та польської частин комплексу.

Навротек підкреслив, що важливо не забути цю трагедію, щоб вона ніколи не повторилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відмовляється розсекретити Катинь

У квітні цього року головний військовий прокурор РФ Сергій Фридинський заявив, що польській стороні передано "практично все, що можна було передати", - за винятком тієї частини матеріалів, що становить державну таємницю. За словами прокурора, мова йде про секретні матеріали, зокрема, що стосуються агентурних даних.

У сучасній Росії справа про розстріл НКВД у квітні-травні 1940 року майже 22 тис. польських громадян розслідувала Головна військова прокуратура. У 2004 році справа була закрита. Постанова про припинення розслідування справи по Катині засекречено.

Зараз ви читаєте новину «Польща вимагатиме в Росії всі документи про Катинь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути