субота, 24 вересня 2016 12:13

Політолог розповів про спецоперацію Банкової

Політолог розповів про спецоперацію Банкової
rada.gov.ua

Генпрокуратура взялася за депутата Миколу Скорика через майбутнє голосування за бюджет у Верховній Раді. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це не спецпоперація патріотично налаштованих прокурорів, слідчих і суддів. Це операція Адміністрації президента в примусі "Опоблоку" голосувати за бюджет. Нічого особистого. З усіх папок, які є на всіх депутатів, виймається потрібний середньо символічний депутат. І ставиться питання - або ви, хлопці, частково голосуєте, або ми відкриваємо на вас полювання. Легко відкривається (справа. - Gazeta.ua), легко закривається. Це ж не проти Льовочкіна, Бойка або Вілкула, що може викликати політичні потрясіння серед прокремлівських депутатів. Вибрали середнього депутата, який трошки багатий, трошки не любить Україну і володіє певним впливом", - пояснив політолог.

Кожен депутат знає, яка справа проти нього ведеться, вважає експерт.

"Уважно стежить за своїм кримінальним майбутнім. Навіть якщо він виїде за кордон, все одно тиск буде. Не на Блок Петра Порошенка, чи не на більшість. А перш за все на "Опоблок", який хочуть зробити більш тямущим. Якщо треба було когось садити, це треба було робити перед травневими подіями (зіткнення в Одесі 2 травня 2014. - Gazeta.ua)", - сказав Небоженко.

Скорик не є "великою рибою", зауважив політолог.

"Навіть близько ні. Він, звичайно, брав участь у публічній і таємній роботі Партії регіонів, в організації кампанії проти Майдану. Але він навіть не порівняний з Кернесом, Добкіним або "Оплотом"", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Єфремова знайшли нову складову

22 вересня генпрокурор Юрій Луценко анонсував подання про зняття депутатської недоторканості з Миколи Скорика. Він, за словами генпрокурора, підозрюється в організації заворушень біля Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Політолог розповів про спецоперацію Банкової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути