понеділок, 26 вересня 2016 19:05

Політолог пояснив, кому вигідна справа проти Гречківського

Політолог пояснив, кому вигідна справа проти Гречківського
Павло Гречківський. Фото з сайту cfc.com.ua

Корупційна справа проти члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського вигідна президентській команді. Так показують межі свого впливу. Про це розповідає політолог Андрій Золотарьов.

"В Адміністрації президента зараз намагаються через судову реформу взяти все під контроль. Цим компенсують падіння рейтингу президента. Тому їм може бути вигідний корупційний скандал у Вищій раді юстиції (незалежний орган, відповідальний за формування суддівського корпусу. – Gazeta.ua). У перспективі команда президента має певну стратегію – показати, що можуть без обмежень дотягнутися до незалежних від Банкової людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припускають, що у справі Гречківського скоро ми почуємо вибачення прокурорів - експерт

Також справа проти Гречківського вигідна Генпрокуратурі та НАБУ, вважає експерт.

"Цей випадок вдалий для Юрія Луценка. Він на посаді півроку, а суттєвих результатів у Генпрокуратурі немає. Також ця справа - непогана демонстрація ефективності антикорупційного бюро. Такий мегахабар може стати досить показовим. Але сумніваюся, що успішно розслідують. Бо є конкуренція і намагання показати, що НАБУ неефективне. Але якщо Гречківський справді винен – покарають. Луценко також хотів арештувати його машину Maybach"(коштує близько 5 млн грн. – Gazeta.ua), але Гречківський приїхав на ній у суд і почувався впевнено. Він не стурбований цим скандалом. Мабуть, як правник непогано розуміє перспективи".

Нагадаємо, 21 вересня у Вищій раді юстиції розгорівся корупційний скандал. Члену ВРЮ Павлу Гречківському намагалися дати $500 тис. хабара.
22 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави 3,85 млн грн. Наступного дня Гречківський вніс гроші. У Вищій раді юстиції відмовилися відсторонити його від посади.

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, кому вигідна справа проти Гречківського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути