Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 09:47

Припускають, що у справі Гречківського скоро ми почуємо вибачення прокурорів - експерт

Припускають, що у справі Гречківського скоро ми почуємо вибачення прокурорів - експерт
Микола Давидюк

Про це заявив політолог Микола Давидюк, коментуючи справу члена ВРЮ, яка вийшла з процесуальних рамок і стала медійним надбанням.

"Інший аспект публічного інтересу - поспішна і непрофесійна робота прокурорів, які мають свідчення лише одного свідка, який, як відомо, пізніше відмовився від власних свідчень. Але вони все одно дали просування справи, до того ж публічний. Сумнівність та недостатність доказів ставить під великий сумнів фінальний результат справи", - вважає експерт.

"У суспільстві зростають підозри про замовність справи. Якщо, окрім медійного розголосу, прокуратура не продемонструє реальних, а не намальованих доказів, вони лише посилять підозру у власній корумпованості. А для громадськості це буде не що інше, як коротка гра в PR, а єдиним доказом залишиться гучний меседж про Maybach, який виявився задекларованим", - наголошує політолог.

"Якщо захист надасть факти замовлення справи з боку одного з українських олігархів, це стане причиною капітуляції Генпрокуратури, в юридичній та медійній площині.

Правоохоронні органи, мають позбавити політичних надбудов та олігархічних "хотєлок", а боротьба з корупцією має містити винятково прямий характер. Без цього всі антикорупційні потуги будуть марними, і залишатимуться предметом спекуляцій та інструментом боротьби за владу. Досі переважно садять лише тих, хто заважає, а не реальних корупціонерів", – додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Припускають, що у справі Гречківського скоро ми почуємо вибачення прокурорів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути