вівторок, 11 вересня 2012 15:56

Поки Тігіпко говорив, "халявщики" змели фуршет для учасників конференції
12

Фото: Андрій Шматов

Біля входу в п'ятизірковий готель "Хайят" у вівторок, 11 вересня, зупиняється чорний "мерседес" віце-прем'єра  Сергія Тігіпка. Той встає із заднього сидіння автомобіля. Одягнений у білу сорочку та брюки. Тримає у руці піджак. Перед дверима одягає його, поправляє краватку, застібає ґудзик та дивиться на годинник.  За ним йдуть два охоронці у костюмах.

О 10.00 тут має розпочатися конференція під назвою "Нова індустріалізація:зайнятість та достойні умови праці". Віце-прем'єр приїжджає за 2 хв до початку. Має сказати вступне слово.

Після  Тігіпка  на такому ж  чорному "мерседесі" бізнес-класу приїжджає голова парламентського бюджетного комітету, нардеп-"регіонал" 36-річний Віталій Хомутиннік. Одночасно з ним на стоянці готелю паркується великий чорний позашляховик "Тойота Секвойя"  голови Держагенства з інвестицій та управління нацпроектами Владислава Каськіва, 38 років. Обидва швидко заходять до готелю.

Конференц-зал під назвою "Лондон" заповнений людьми. Працівники готелю несуть додаткові стільці. За довгим столом сидять віце-президент Союзу промисловців та підприємців Сергій Прохоров, В'ячеслав Каськів, голова Реформаторського клубу Іскандер Хісамов, Сергій Тігіпко, Віталій Хомутиннік та нардеп-"регіонал" Юрій Мірошниченко.

"Всі дослідження говорять про те, що головна проблема для України — це створення нових робочих місць. До 2020 року реально створити 6 мільйонів нових робочих місць", - каже 52-річний Тігіпко. Стоїть  біля трибуни. Мірошниченко і Хомутиннік нахиляються один до одного і щось обговорюють.

Наступним слово бере В'ячеслав Каськів. Розповідає, що в Україні 4 вересня вступив силу Закон "Про індустріальні парки".

"Найближчим часом в Україні будуть створенні 10 індустріальних парків", - каже він.

Об 11.50 оголошують перерву. Тігіпко залишається, щоб відповісти на питання журналістів. Поруч із ним стоїть охоронець.

"Де мій щоденник?", - питає віце-прем'єр. Йому подають товстий шкіряний блокнот. Йде до виходу. Його зупиняє сивий чоловік у світлому костюмі, відводить у сторону до столу та розкриває теку із документами. Тігіпко підписує документи.

За 5 хв йому встигають поставити три питання. Цікавляться, яким буде курс гривні.

"З гривнею проблем немає. Вчора вже все було стабільно", - відказує той.

Учасники у холі п'ють каву та чай, що  розливає офіціантка.

"Де їжа?", - запитує хтось із журналістів.

"Поки ми Тігіпка писали, "халявщики" з пакетами прийшли та все з'їли. Не розумію, як вони проходять на всі заходи", - відповідає колега.

Хомутиннік, Мірошниченко та Каськів каву не п'ють, одразу йдуть до виходу. Через півгодини конференція продовжується. Триває ще годину.

Зараз ви читаєте новину «Поки Тігіпко говорив, "халявщики" змели фуршет для учасників конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути