вівторок, 11 вересня 2012 12:41

В Україні планують створити 10 індустріальних парків - росіяни вже стають у чергу

В Україні планують створити 10 індустріальних парків - росіяни вже стають у чергу
Фото: podrobnosti.ua

В Україні будуть створені 10 індустріальних парків.

Про це під час прес-конференції розповів голова Держагентства по інвестиціям та управлінню національними проектами Владислав Каськів.

"4 вересня вступив в силу закон про індустріальні парки в Україні. Історія цього закону досить складна, над ним парламент працював 4 роки. Цей проект передбачає створення 10 індустріальних парків",- сказав Каськів.

За словами Каськіва, створення цих парків буде базуватися на трьох принципах.

"Це закон України про стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях економіки, на указі президента про національний план дій, та створенні робочих місць", - додав Каськів.

Каськів розповів, що впершу чергу цей закон буде вигідний інвесторам, які приходитимуть на територію України.

"Це дозволить звільнити виробників від маси бюрократичних обставин, що сьогодні існують в Україні. Вони будуть звільнені від сплати єдиного мита на обладнання, що не виробляється в Україні, але необхідне для облаштування індустріального парку", - наголосив він.

Також голова Держагентства розповів, що зараз там спілкуються з компаніями, що мали досвід у створенні індустріальних парків в інших країнах.

"Вони мають не лише унікальний досвід, як управляти такими індустріальними парками. На територію України можуть прийти виробники, які працюють в різних частинах світу. Україна формує сьогодні унікальну можливість працювати на великому ринку. Ми стикнулися з цікавим феноменом - Україна фактично перетворюється в унікальний майданчик. Вже російські кампанії приходять до агентства з питанням щодо розміщення виробництва на території України з метою реалізації своєї продукції у Європі", - додав він.

Каськів зауважив, що найближчим часом буде оголошений тендер, в рамках якого будуть відібрані проекти цих парків.

"На прикладі одного індустріального парку ми відпрацюємо всі механізми, які пізніше будуть використовуватися у будівництві інших парків", -наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні планують створити 10 індустріальних парків - росіяни вже стають у чергу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути