пʼятниця, 20 квітня 2012 16:54

Після заяви Єфремова кандидатів у депутати можуть примусити вчити Конституцію

Після заяви Єфремова кандидатів у депутати можуть примусити вчити Конституцію
Москаль піде в суд проти Саламатіна? Фото: liga.net

Перед реєстрацією в Центрвиборчкомі кандидати в народні депутати України мали б складати принаймні залік на знання Конституції України.

Про це сказав народний депутат Генадій Москаль.

Так він відреагував на коментар лідера фракції "регіоналів" Олександра Єфремова щодо законності обрання народним депутатом Дмитра Саламатіна у 2006 та 2007р.

"Перед реєстрацією в Центрвиборчкомі кандидати в народні депутати України мали б складати принаймні залік на знання Конституції України, – вважає народний депутат Геннадій Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко готовий розбиратися із Саламатіним у Генпрокуратурі

"У ст.76 Основного закону вказано, що народним депутатом може бути громадянин України, який на день виборів досяг 21 року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх 5 років. Судячи з тексту Конституції, це право поширюється на громадян України, які проживають на її території протягом 5 років, тоді як Саламатін на момент реєстрації депутатом проживав в Україні, маючи статус її громадянина, всього близько десяти місяців", - зазначив Москаль і повідомив, що вже звернувся в Центрвиборчком із вимогою провести засідання й винести колегіальне рішення щодо законності чи незаконності реєстрації та обрання Саламатіна народним депутатом.

А якщо це не допоможе, то політик готовий в подальшому оскаржувати рішення в Конституційному Суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Саламатін став громадянином України лише 6 років тому

Як відомо, нинішній міністр оборони Дмитро Саламатін отримав українське громадянство тільки в 2005 році, але пройшов до парламенту вже 2006 року.

Лідер фракції Партії регіонів Сергій Єфремов нагадав, що дану юридичну оцінку офіційно висловив член ЦВК Михайло Охендовський. Єфремов відзначив, що Саламатін у 2006-2007 роках відповідав усім цим вимогам і мав повне право балотуватися до парламенту. При цьому, за його словами, сам Саламатін ніколи не приховував дати отримання українського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Після заяви Єфремова кандидатів у депутати можуть примусити вчити Конституцію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути