понеділок, 20 лютого 2017 14:02

"Після Майдану досі ніхто не сидить за розстріл людей" – Сергій Дацюк

"Після Майдану досі ніхто не сидить за розстріл людей" – Сергій Дацюк
Фото: fraza.ua

Найголовніше, що не зробили після Майдану – нікого не покарали за розстріл людей. Питання принципове. Про це Gazeta.ua розповів філософ Сергій Дацюк.

"У нас вже майданівський генеральний прокурор. Але досі ніхто не сидить. Все решта, то політичні моменти. Якщо ці люди не сидять, отже влада не змінилася. Та сама, що була і до Майдану. Обличчя інші, але олігархи при владі так і лишилися. Доки їх не виженемо, нічого не буде. А режим Порошенка за принципом такий, що і режим Януковича", – вважає Сергій Дацюк.

Рушійну енергію Майдану каналізували, вважає філософ.

"Коли люди були готові воювати з Росією, йшли в добробати, ставали волонтерами. Це все було каналізовано. Добробати розформували. Волонтерам сказали, що вони непотрібні. Так само з реформами. Тому те ж саме стало і з реформістською енергетикою. Зараз її нема. Суспільство перебуває в соціальній депресії. Якщо з неї не вийде, то будуть катастрофічні наслідки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після Майдану так і не покарали суддів, прокурорів і ментів – Корчинський

Тому на думку Сергія Дацюка, позитивних наслідків після Майдану поки що немає.

"Після Майдану мало б бути багато чого. Повинні були інтегруватися в Європу. З цього він і почався. Мали подолати корупцію. За це теж стояли. Але принципово нічого не зробили. Жодної очевидної реформи не провели. Про них вже ніхто не говорить. Зростання економіки немає. Десь в маніпуляціях Кабміну і статистики можливо і є, але, направду, немає. Все застопорилося. Якісь позитиви, звичайно, можемо назвати. Але то дрібниці і вони не принципові", – говорить філософ.

Три роки тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули понад сто осіб. Кілька десятків зникли безвісти. Більш як тисячу дістали поранення, а сотні – заарештували та піддали тортурам. У ніч на 19 лютого 2014 року під виглядом проведення АТО відбувся штурм Майдану, захоплення і підпал будівлі Федерації профспілок. У результаті протистоянь того дня загинули 16 осіб, завдали тілесних ушкоджень 206 особам. З них 35 – тяжкі, 31 – середньої тяжкості. У приміщенні Будинку профспілок внаслідок пожежі загинули дві особи. 20 лютого силовики розстріляли близько 50 осіб на вул. Інститутській.

Зараз ви читаєте новину «"Після Майдану досі ніхто не сидить за розстріл людей" – Сергій Дацюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути