середа, 18 грудня 2013 14:26

"Після довгої зими завжди настає весна" - Тимошенко дала інтерв'ю німецькому журналу

"Після довгої зими завжди настає весна" - Тимошенко дала інтерв'ю німецькому журналу
Юлія Тимошенко Фото: ukrafoto.com

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко переконана у перемозі Майдану і підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Я твердо вірю в те, що українці на Майдані переможуть. Вони доб'ються свого і досягнуть підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Або президент виконає їх мирні вимоги, або народ обере собі нового президента", - сказала вона в інтерв'ю німецькому журналу "Stern", текст якого опублікований на сайті партії "Батьківщина" у середу.

Тимошенко вважає, що українці повинні "мирно і впевнено продовжувати нашу боротьбу на вулиці".

Скульптор Олег Рябо зобразив Юлію Тимошенко в образі монахині

Щодо її особистих відчуттів і переживань за час ув'язнення та перебування в харківській лікарні екс-прем'єр зазначила, що фізичний біль, який вона відчуває, можна витримати, коли "в країні відбуваються такі великі події " .

Вона також поскаржилася, що через болі змушена більшу частину часу перебувати в лежачому положенні. "Я б охоче встала і пішла . Насамперед, для того , щоб бути на Майдані Незалежності в центрі Києва. Всіма своїми думками, своїм серцем , кожною клітиною свого тіла , - я поруч з усіма тими , хто бореться за свободу і європейську Україну " , - зазначила Тимошенко.

Відповідаючи на питання про те, чого їй найбільше не вистачає зараз, екс -прем'єр зізналася: "Свободи".

Вона також сказала, що з лікарняних вікон нічого не видно, так як вікна зафарбовані зсередини і зовні. "Кожного ранку і вечора я чую, як люди співають для мене на вулиці або читають вірші, щоб мене підтримати. Я також навчилася дивитися крізь зафарбовані вікна і стіни. Сьогодні я бачу і відчуваю, як гримить Майдан у Києві, як над моєю країною сходить сонце", - описала свої відчуття екс -прем'єр.

На питання, що її може втішити, Тимошенко сказала :"Я дуже хочу вийти назовні і глибоко вдихнути свіжого повітря. Я дуже хочу знову побачити мою маму, поговорити з нею, зробити всі речі, які ми зазвичай робимо разом. Я кілька років не бачила стількох людей. Ось такі мої бажання. Поки що їх неможливо здійснити. Але я знаю, що правда - на нашому боці. Я знаю, що після кожної зими, якою б довгою вона не була, настає весна".

Зараз ви читаєте новину «"Після довгої зими завжди настає весна" - Тимошенко дала інтерв'ю німецькому журналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути