вівторок, 02 жовтня 2012 09:09

Підприємства, які стосуються безпеки держави, приватизувати не можна - Порошенко

Підприємства, які стосуються безпеки держави, приватизувати не можна - Порошенко
Петро Порошенко вважає, що більшість державних підприємств необхідно приватизувати. Фото: liga.net

Підприємства, які стосуються безпеки держави, приватизувати не можна.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

Він наголосив, що більшість державних підприємств необхідно приватизувати, бо вони є джерелом корупції і завдають лише шкоду бюджету.

"На сьогоднішній день мені бридко, коли державна власність використовується безграмотним менеджером підприємства і чиновником, який його "кришує". На сьогоднішній день - це є одне з головних джерел корупції. Щоби позбавити чиновника і безграмотного менеджера джерела коштів, який тільки грабує загальнодержавну власність, шлях тільки один – публічна, прозора, ефективна приватизація. Бо інвестор має завести кошти на приватизацію, інвестор має забезпечити ефективне господарювання, інвестор має створити конкурентне середовище", - переконаний міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський заявив, що Україна може уникнути рецесії

Порошенко додав: "Ключове, що має робити підприємець, або інвестор – платити податки, чого на жаль державні підприємства не мають змогу робити".

Він підкреслив, що для ефективного приватизування необхідно змінити підходи до цього питання: "Ми скажемо, які підприємства, за якими критеріями мають бути залишені в державній власності. А на всі решта ми маємо зняти заборону на приватизацію тоді, коли є гарні умови, гарний попит, гарний інвестор і продати за процедурами приватизації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко та Арбузов позмагаються за посаду прем'єра?

Водночас, Порошенко наголосив, що є підприємства, які стосуються безпеки держави і в жодному разі не можуть бути приватизованими. Такими, зокрема, є атомні електростанції.

"Питання про те, щоби приватизувати атомні електростанції у нас не стоїть. Атомна енергетика завжди буде у власності держави. У цьому питанні мова йде не про власність, а про забезпечення безпеки. На сьогоднішній день, якщо ви візьмете заробляння грошей – це функція бізнесу, а забезпечення безпеки країни – це функція держави", - пояснив він.

На думку міністра, те саме стосується і залізниці, яка також має бути у державній власності.

Зараз ви читаєте новину «Підприємства, які стосуються безпеки держави, приватизувати не можна - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути