вівторок, 28 липня 2015 15:47

Під Шокіним постійно хитається крісло - експерт

Під Шокіним постійно хитається крісло - експерт
Фото: telegraf.com.ua

Генпрокурор Віктор Шокін останнім часом намагається демонструвати ефективність роботи ГПУ. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Петро Олещук.

"Правда, наша Генпрокуратура не звикла до ефективного виконання своїх обов'язків. Вона пов'язана корупційними схемами зі старою владою. Тому поки не доводиться чекати швидкого та результативного перебігу кримінальних справ по Віктору Януковичу та його соратниках. Але якщо ГПУ не буде рухатися в цьому напрямку, від неї нічого не залишиться", - зазначив він.

За словами експерта, початок процедури заочного засудження Віктора Януковича є вимушеною дією. "Бо Шокін перебуває під постійним тиском - як зовнішнім, так і внутрішнім. З одного боку, громадськості, яка дуже невдоволена діяльністю прокуратури. З іншого - нових людей, які туди приходять та об'єднуються навколо Давіда Сакварелідзе, створюють такий собі альтернативний центр всередині ГПУ", - наголосив Олещук.

"Під самим Шокіним постійно хитається крісло. Але проблема в тому, що його особисто пропонував президент. Він є другим, кого вносив Порошенко. Обидва генпрокурора не задовольнили громадськість. Якби зараз президент дав добро на відставку Шокіна, це б означало провал його кадрової політики та неспроможність ухвалювати адекватні кадрові рішення. Як тоді управляти державою? Тому президент тримає Шокіна. Поки він залишиться на посаді. Але у будь-який момент може бути звільнений", - зауважив політолог.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін заявив, що сьогодні розпочато процедуру заочного засудження шести екс-чиновників разом з колишнім президентом Віктором Януковичем.

Зараз ви читаєте новину «Під Шокіним постійно хитається крісло - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути