середа, 07 серпня 2013 09:15

Перехідним президентом має бути Тимошенко - організатор "врадіївської ходи"

Перехідним президентом має бути Тимошенко - організатор "врадіївської ходи"
фото: Сергій Старостенко

У суспільстві є запит на третю силу. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав організаторів "Врадіївської ходи" Василь Любарець.

"Я бачу це як спільноту свідомих громадян — окрему гілку влади в новій політичній системі. От є у нас загальне виборче право. Це — хороша іграшка для можновладців. Моя ідея полягає у тому, щоб не всім давати право голосу. Його отримуватимуть взамін за жертовне служіння громаді: хтось в армії відслужив без винагороди, хтось у госпіталі медсестрою працював, інший взяв до себе діток-сиріт. Людина, яка в такий спосіб здобуде право голосувати, цінуватиме його й ніколи не продасть", - наголосив він.

За словами Любарця, перед Днем незалежності у Львові відбуватиметься Світовий конгрес українців. Він туди поїде, аби закликати українські діаспори світу приєднатися до "Врадіївської ходи".

"Реально акція має початися по всій Україні у листопаді цього року. Люди з різних міст і сіл збиратимуться в різних пунктах і йтимуть на Київ, приєднуючись одне до одного. Схвально ставимося до ініціативи й творчого пошуку на місцях. Головне — чотири принципи: хода — мирна, відкрита, вулична і жертовна акція. Ми жертвуємо одне одному спальники, допомагаємо як можемо. Це нормально. Не так як нардеп-"ударівець" Сергій Каплін кашу варив, а в наметах із нами не спав. Хочеш бути лідером — маєш їсти з однієї миски", - зазначив він.

На його думку, якщо на Майдан вийдуть 100 тисяч людей, їх не зможуть розігнати.

"Стільки було у польської "Солідарності", в Чехословаччині. Ходою ми зберемо стільки. Влада не розуміє, що сама впаде без поштовху. В час інтернету слово вийшло з-під її контролю. Треба обрати на Майдані перехідний уряд. Не з теперішніх політиків, а зі звичайних людей. А от перехідним президентом має бути Тимошенко. Я з нею особисто не знайомий, проте обрання її лідером Майдану 2004 року — в цьому є Божий задум. Потім вона робила помилки, але зараз їх спокутує, проходить очищення", - зауважив Любарець.

Зараз ви читаєте новину «Перехідним президентом має бути Тимошенко - організатор "врадіївської ходи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути