четвер, 26 липня 2012 11:02

"Патріарх Кирил - це гламурний жлоб і цинічний бізнесмен, який викачує гроші з України" - Іллєнко

Патріарх Кирил - це гламурний жлоб і цинічний бізнесмен, який використовує релігію як опіум.

Так вважає лідер столичної "Свободи" Андрій Іллєнко, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Ми завжди проводимо такі акції, коли приїжджає Кирил. Він для нас персона вкрай небажана. Бо він пропагандист так званої теорії "русского мира". Це політична теорія, яка ніякого відношення до православ'я немає", - зазначив Іллєнко на мітингу, який проводить "Свобода" біля Адміністрації Президента України, протестуючи проти приїзду голови РПЦ до України.

За його словами, сьогодні вони ніяких звернень до президента передавати не будуть.

"Все одно якийсь клерк вийде, забере й президент його все одно не прочитає. Кирил поводить себе нахабно, коли приїздить до України. Говорить, що всі представники Київського Патріархату є нехристиянами. Він гламурний жлоб та цинічний бізнесмен, який використовує релігію як опіум, викачуючи з України великі гроші. Ми всі бачили ці його понти: дорогі годинники, кортежі, яхти та катання на горних лижах", - заявив Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" протестує: "Гундяєв, ты кто такой - давай до свидания!"

Лідер київської "Свободи" також вважає, що з таким способом життя патріарх Кирил немає ніякого морального права когось повчати.

"Біля адміністрації президента ми вирішили висказатися проти політики Гундяєва, а також проти того, що наші продажні суди приймають продажні рішення, користуючись якимись радянськими нормами. Рішення суду, яким нам заборонили провести акцію біля Лаври опирається на указ Президії СРСР від 27.07.1988 року", - підкреслив Іллєнко.

За останні два роки це вже п'ятий приїзд патріарха в Україну. Сьогодні він відвідує її з нагоди 20-річчя служіння митрополита Київського і всієї України Володимира та Дня хрещення Київської Русі.

Передбачається, що у святкових заходах візьмуть участь представники 13-15 православних помісних церков світу. Після України Кирил поїде до Польщі. Останні візити російського патріарха до Румунії, Молдови, Болгарії супроводжувалися акціями протесту.

Зараз ви читаєте новину «"Патріарх Кирил - це гламурний жлоб і цинічний бізнесмен, який викачує гроші з України" - Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути