четвер, 19 січня 2017 14:28

Пашинський: Міжнародні військові навчання - важливий елемент протистояння російській агресії

Пашинський: Міжнародні військові навчання - важливий елемент протистояння російській агресії
Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський

Верховна Рада дозволила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2017 році для участі у військових навчаннях.

Відповідний законопроект (№5636) підтримали 236 народних депутатів. Він передбачає допуск на територію країни підрозділів збройних сил іноземних держав для участі в багатонаціональних навчаннях, а також українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2017" і "Репід Трайдент-2017".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську армію фінансуватиме Туреччина

"Вже багато років наші Збройні Сили беруть участь у спільних навчаннях, миротворчих операціях. Але чому цей закон важливий? Під час навчань відбувається встановлення контактів між нашими офіцерами й офіцерами союзних нам країн. Відбувається формування бойового братерства, а в умовах боротьби з Росією це важливий елемент підготовки до відсічі агресії РФ", - заявив з трибуни парламенту голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Ми уже зробили перші кроки до створення частин. У нас є литовсько-польська бригада, ми традиційно проводимо і сухопутні, і спільні навчання ППО, навчання на морі. Програма є, логістичні питання врегульовані. Це важливий момент нашої обороноздатності. Комітет підтримав це рішення одноголосно", - наголосив голова комітету.

Перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у виступі в сесійній залі підкреслив, що проведення спільних навчань дозволить посилити кваліфікацію українських військових.

"Ми всі повинні пам'ятати, що війни країн-агресорів завжди закінчуються в столицях країн-агресорів. Над цим треба працювати. Голосуємо "за" і продовжуємо роботу", - резюмував Тетерук.

Зараз ви читаєте новину «Пашинський: Міжнародні військові навчання - важливий елемент протистояння російській агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути