вівторок, 21 червня 2011 15:54

Парубій запевнив, що у Львові не буде провокацій, але за "Свободу" не відповідає

Парубій запевнив, що у Львові не буде провокацій, але за "Свободу" не відповідає

Комітет політичних партій та організацій Львова прийняв рішення, згідно якого активісти уникатимуть 22 червня будь-яких провокацій. Разом з тим, у цьому питанні лишається незрозумілою позиція Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Як повідомив у коментарі Gazeta.ua народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій, події 9 травня, які мали місце у Львові, завтра не повинні повторитись, оскільки за плечима мешканців цього міста неабиякий досвід.

"Травневий сценарій, без сумніву, розроблявся за межами України з метою дискредитації та розколу нашої держави. Але завтра він не повториться", - вважає політик.

За його словами, львів'яни практично з усіх громадських та політичних структур об'єднались і виробили спільну позицію.

"Одно з головних гасел завтрашніх акцій - це недопущення будь-яких провокацій", - уточнив Парубій.

Водночас "нашоукраїнець" не зміг відповісти ствердно з приводу того, чи приєдналась до спільної акції щодо недопущення провокацій ВО "Свобода".

"Я не можу цього сказати. Нібито з ними теж тривають переговори", - сказав нардеп.

Він також уточнив, що завтра зранку буде з львів'янами на панахиді біля тюрми на Лонцького, потім візьме участь в ході до цвинтаря, а о 19:00 - у мітингу біля пам'ятника Шевченка.

Нагадаємо, раніше голова Львівської обласної ради Олег Панькевич заявив, що у Львові буде створено штаб для протидії можливим провокаціям під час заходів 22 червня. У цей день Львівська область буде вшановувати пам'ять усіх загиблих у війні, але більшість заходів буде присвячена пам'яті тисяч жителів області, убитих підрозділами НКВС під час перших днів війни з Німеччиною в кінці червня 1941 року.

Разом з тим, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок попередив, що 22 червня битиме за червоний прапор нижче пояса. Зокрема, за його словами, чинна влада України 9 травня наступила на граблі, які її вдарили по голові. Якщо вона спробує повторити травневі події у Львові ще й 22 червня, ті самі граблі матимуть вже вдвічі коротший держак, тому удар буде завдано нижче.

Зараз ви читаєте новину «Парубій запевнив, що у Львові не буде провокацій, але за "Свободу" не відповідає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути