середа, 22 жовтня 2014 12:42

Партії-новачки можуть втерти носа "китам" української політики

Партії-новачки можуть втерти носа "китам" української політики

На відміну від розтиражованих соцопитувань про претендентів потрапити до наступного складу Верховної ради, де лідером, традиційно є партії "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" та інші політсили, значною підтримкою користуються новачки цих парламентських перегонів — "Громадянська позиція", "ЗАСТУП" та інші. Про це свідчать результати незалежного опитування, проведеного редакцією сайту Gazeta.ua.

Президентська партія набирає 12,88%, "Свобода" — 12,23% голосів, а політсила прем'єра Арсенія Яценюка та спікера Олександра Турчинова "Народний фронт" — 9,25% голосів підтримки.

П'яту позицію з прохідним відсотком 7,36 пунктів виборола партія "ЗАСТУП", яка декларує наміри боротися та захищати у новій Раді права аграріїв. Варто зазначити, що дана політсила змогла за короткі строки виборчої кампанії консолідувати навколо себе ядро виборців, яким небайдужа доля вітчизняного агросектора.

Замикає список партій, які долають прохідний бар'єр у 5%, політсила екс-прем'єра Юлії Тимошенко "Батьківщина" з 7,17%.

Не проходять до нової Ради, згідно з опитуванням сайту Gazeta.ua, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, КПУ, Радикальна партія Олега Ляшка та "Сильна Україна" Сергія Тігіпка.

Опитування на сайті проводилось з 13 жовтня. Участь у голосуванні взяли 3697 користувачів.

Нагадаємо, опитування проведене GfK Ukraine з 24 вересня по 5 жовтня, у порівнянні з попереднім від КМІСа показало, що якби вибори відбулися найближчої неділі, то до нової ВР пройшло б п'ять партій.

Найбільша частка виборців проголосувала б за партію "Блок Петра Порошенка" — 29,9%. За даними соціологічного дослідження КМІС, проведеного з 12 по 21 вересня, тоді б цю партію підтримали 39,5% виборців.
Друге місце за рівнем підтримки має ВО "Батьківщина" — 8,7%. Наприкінці вересня за неї проголосували б 7,8%.

Далі з близькими між собою показниками підтримки Радикальна партія Ляшка – 7,6%, "Громадянська позиція" Гриценка – 7,3% та "Народний фронт" Яценюка – 7,0%.

Зараз ви читаєте новину «Партії-новачки можуть втерти носа "китам" української політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути