понеділок, 11 травня 2015 18:34

"Військові паради" бойовиків є порушенням мінських угод - МЗС України

"Військові паради" бойовиків є порушенням  мінських угод - МЗС України
Фото: podrobnosti.ua

МЗС України назвало "військові паради" в Донецьку і Луганську провокацією і грубим порушенням мінських домовленностей.

Відповідну заяву опубліковано на сайті Міністерства закордонних справ України.

"Розглядаємо підготовку і проведення 9 травня в Донецьку і Луганську т. н. "військових парадів", під час яких були продемонстровані 155 мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122 мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", а також інша військова техніка, зокрема зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10", танки Т-72, БТР-80, БМП-1, як грубе порушення пункту 2 "Комплексу заходів по виконанню Мінських угод" від 12 лютого цього року", - сказано в заяві.

"Тим самим в черговий раз підтверджуються масштабні поставки Російською Федерацією різних типів зброї і надання матеріально-технічної допомоги незаконним збройним формуванням, які орудують на Донбасі", - додали в МЗС.

МЗС закликав світове співтовариство вжити рішучих заходів на підтримку виконання мінських угод, а Росію - засудити безвідповідальні дії бойовиків. Дипломати також закликали ОБСЄ відреагувати на факт повернення важкого озброєння бойовиків в заборонені зони безпеки.

Нагадаємо, що на парад з нагоди Дня Перемоги в Донецьку вивели 30 одиниць техніки, серед якої були танки російського виробництва Т-64 і Т-72, бронетранспортери та системи залпового вогню "Град, та близько 1,5 тис. бойовиків. 

Зараз ви читаєте новину «"Військові паради" бойовиків є порушенням мінських угод - МЗС України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути