середа, 30 липня 2014 13:52

Оточення Путіна думає, що ситуація із Заходом розсмокчеться - експерт

Оточення Путіна думає, що ситуація із Заходом розсмокчеться - експерт
Фото: www.discred.ru

Зараз керівництво Росії схильне ігнорувати санкції Євросоюзу та США. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Георгій Чижов.

"Для натискання на болючі точки Росії треба знати її внутрішні течії. Потрібно розуміти, які інтереси у людей, що приймають рішення в оточенні Путіна, наскільки для них болючі матеріальні збитки. Президент та наближені до нього люди не збиралися безнадійно сваритися із Заходом. Тому санкції більше мають моральну складову. Хоча люди із "чорних списків" можуть собі дозволити не їздити за кордон декілька місяців. Санкції ж тимчасові. Вони вважають, що ситуація якось сама розсмокчеться. У них пріоритетні інші задачі, які ми до кінця не розуміємо, бо Росія давно не формулювали зрозумілих вимог", - зазначив він.

"У російської економіки є певний запас міцності - 500 мільярдів доларів. Хоча економічні неприємності насуваються. Просто вони не швидкі та не співвимірні за строками, які потрібні для припинення бойових дій на Донбасі. Якщо ситуація не піде шляхом ескалації, це займе мінімум три роки. Але нас цікавить короткостроковий термін. Ніхто ж не хоче, щоб стільки часу йшла війна на Донбасі", - наголосив експерт.

За словами політолога, поки незрозуміло, що зараз думає та планує Путін. "Він - дуже закрита людина. Те, що ми бачимо по телевізору, відшліфовано та прораховано. Сказати, що насправді відбувається - важко. Багато кого здивувало, коли він робив звернення серед ночі. Це виглядало як спонтанний крок. Хоча не виключено, що все було зроблено саме так, щоб на то було схоже", - додав Чижов.

Зараз ви читаєте новину «Оточення Путіна думає, що ситуація із Заходом розсмокчеться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути