Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 15:26

Опозиція проведе свою акцію у Донецьку, незважаючи на заяву губернатора - нардеп

Опозиція проведе свою акцію у Донецьку, незважаючи на заяву губернатора - нардеп
Фото: tymoshenko.ua

Опозиція проведе свою акцію у Донецьку у п'ятницю, 31 травня, незважаючи на заяву губернатора Донеччини Андрія Шишацького "дати відпір доморощеним революціонерам". Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Андрій Сенченко.

"Це абсурдну заява. Шишацький — не барин, а найманий працівник. Ми, безумовно, будемо проводити акцію і думка Шишацького на цю тему нас не цікавить. Будемо вимагати виконання законів з боку усіх представників державної влади: і держпрацівників, найнятих на роботу за гроші платників податків, і з боку правоохоронців, і з боку усіх інших державних структур", - сказав він.

Сенченко розповів, що акцію опозиції у Донецьку планують провести у п'ятницю. "Це не підпільна акція. Вона — відкрита і публічна. Для всіх, хто хоче заважати проведенню таких акцій, я ще раз наголошую — настане відповідальність рано чи пізно. Ви думаєте, що ми втратили свідомість від такої заяви? Вже варто непритомніти від поведінки влади. От це привід", - зауважив він.

Нардеп запевнив, що сьогодні на Донеччині, так само як і в інших регіонах, владу ненавидять.

"Інша справа, що її там традиційно бояться. Ще з 90-их років так повелося, що там відбувався кримінальний терор, який плавно переріс у терор влади. Адже там криміналітет став владою. Але, думаю, що люди переступлять через страх", - сподівається опозиціонер.

Щодо заяви Шишацького про проведення у Донецьку мітингу проти неофашистів, Сенченко сказав: "Кожен має право організовувати акції. Однак, це не справа Шишацького. Адже він, ще раз повторюю, чиновник, найнятий платниками податків не для проведення акцій. Якщо інші політичні сили мають намір провести свої заходи — це їхнє право. Завдання влади — забезпечити охорону порядку та дотримання законів під час цих акцій, щоб люди не заважали одне одному висловлювати свою точку зору. Якщо будуть провокації та бійки, це збільшить вину тих, хто це організував", - зазначив політик.

Сьогодні губернатор Донецької області Андрій Шишацький заявив, що він не говорив про готовність дати відсіч акціях опозиції в Донецьку, а його слова перекрутили журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція проведе свою акцію у Донецьку, незважаючи на заяву губернатора - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути