середа, 16 січня 2013 22:32

Опозиція потрапила в заручники партії влади – експерт про формування делегації в ПАРЄ

Опозиція потрапила в заручники партії влади – експерт про формування делегації в ПАРЄ
Фото: gart.org.ua

Демократія – це коли права меншості забезпечені не меншою мірою, аніж права більшості. Проте цього не було враховано при формуванні постійної делегації України у Парламентській Асамблеї Ради Європи та обранні її керівника.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Потєхін.

"Демократія, в тому числі в її прояві щодо формування делегації...Вона є дієвою та дійсною демократією, коли права меншості забезпечені не меншою мірою, аніж права більшості", - висловив думку політолог. "Опозиція має контролювати владу, а виходить, що один із найбільш ефективних інструментів, який дійсно впливає на владу в країні — потрапляє в заручники тієї ж партії влади", - додав він.

Також експерт провів аналогію в формуванні української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи та обрання її керівника із формуванням комітетів Верховної Ради. "Якщо в комітеті більшість належить одній політичній силі (ми вже знаємо приклади з роботи парламенту, коли голова із опозиції, а більшість членів з провладної орієнтації), тоді в результаті комітет виносить рішення, яке вигідне саме тій політичній силі, а найчастіше то є позицією влади. От в чому головна неприємність", - підкреслив експерт..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злісні прогулищики Ради виправдовуються: Іванющенко хворів, а Ємцю забракло досвіду

Окрім того, резюмуючи він наголосив, що позиція українського народу буде представлена незбалансованою в ПАРЄ.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Іван Попеску повідомив, що керівника постійної делегації України у Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оберуть 20 січня у Страсбурзі, напередодні відкриття сесії ПАРЄ, бо не встигають обрати в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УДАРі вимагають обрання голови делегації в ПАРЄ ще до прибуття у Страсбург

14 січня, Верховна Рада України (ВРУ) сформувала новий склад української постійної делегації в ПАРЄ. До неї увійшли п'ять депутатів від Партії регіонів, троє — від "Батьківщини" і по одному — від "УДАРу", "Свободи", позафракційних депутатів і комуністів.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція потрапила в заручники партії влади – експерт про формування делегації в ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути