вівторок, 15 січня 2013 13:53

ПАРЄ може обговорити причетність Ківалова до порушень прав людини - експерт

ПАРЄ може обговорити причетність Ківалова до порушень прав людини - експерт
Фото: umdpl.info

Неприпустимо, щоб людина, яку Європейський суд визнав порушником прав людини в Україні одночасно звітувала щодо ситуації дотримання Європейської конвенції з прав людини у ПАРЄ.

Про це у своєму блозі на ECHR Blog (Блог Європейської конвенції про захист прав людини, і основоположних свобод) пише професор Нідерландського інституту з прав людини Університету Утрехта Антуан Безе.

"У рішенні щодо справи Волкова Суд (Європейський суд з прав людини - Ред.) зазначає, що С.К. (Сергій Ківалов) був і головою парламентського комітету з питань правосуддя, і членом Вищої ради юстиції, двох інститутів, які відіграли ключову роль у звільненні судді Волкова не у відповідності з Європейською конвенцією з прав людини. Суд згадує "виявлення особистих пристрастей" (пункт 117) з боку деяких членів Вищої ради юстиції, а також про те, що Ківалов  "можливо, не діяв неупереджено" в ролі голови парламентського комітету (пункт 119). Крім того, Ківалов був одним з трьох членів цього комітету, які "подали заяву до Вищої ради юстиції з проханням почати розслідування щодо можливих порушень з боку заявника" і таким чином почав розкручувати справу", - відмічає Безе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це якесь ноу-хау. Хлопці неграмотні, їх треба садити за юридичну парту - Олійник про можливе звернення опозиції до Євросуду

"ПАРЄ обговорить його доповідь на наступному тижні відповідно до порядку денного (22 січня - Ред.). Незалежно від якості звіту, який швидше за все буде таким же як і попередні, ПАРЄ можливо захоче з цього приводу провести обговорення неоднозначних повноважень доповідача.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ зобов'язав українську владу відновити Олександра Волкова на посаді судді Верховного суду

Врешті досить цікаво щонайменше те, що одну з осіб, яка на думку Європейського суду, є джерелом порушення прав людини, просять розглянути проблеми з правами людини та застосування Європейської конвенції з прав людини в ПАРЄ – одній з інституцій Ради Європи", - пише правозахисник.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ може обговорити причетність Ківалова до порушень прав людини - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути