четвер, 06 червня 2013 13:29

Опозиція блокує Раду, щоб не дати владі призначити київські вибори на серпень - політолог

Опозиція блокує Раду, щоб не дати владі призначити київські вибори на серпень - політолог
Олександр Палій. Фото: ukr.obozrevatel.com

Опозиція блокує трибуну у Верховній Раді, бо хоче запобігти призначенню виборів у Києві на серпень. Про це сказав політолог Олександр Палій.

"У блокуванні трибуни є сенс. Адже президент не ходить до Верховної ради і демонструє свою зневагу, принижує законодавчий орган. Президент не хоче скандалів, не готовий до гострих запитань. Його готувати до цього дуже важко. Крім того він, очевидно, боїться якихось експромтів. Також він не знає про що говорити із журналістами", - сказав політолог.

Він додав, що "опозиції слід розглядати масштабніші питання", важливі для виборців.

"На приклад ситуацію із закупівлею ліків, коли люди не отримали їх вчасно. Або ж — земельну реформу. Вони резонансніші і важливіші для людей", - вважає він.

На думку політолога, прихованим мотивом блокування трибуни опозицією може бути запобігання призначення виборів у столиці на серпень: "Влада говорить про те, що хоче призначити їх на вересень. Але насправді планує провести їх у серпні. Роблять такий собі "фінт вухами".

Палій також припускає, що опозиція вимагає звіту президента у парламенті, щоб спитати його щодо виділення державою коштів на розвиток металургії.

"Нещодавно уряд ухвалив рішення фактично про підтримку олігархічного металургійного бізнесу з Державного бюджету. Можливо, одним із питання, які хоче поставити президентові опозиція: "Чому у розпал кризи держава рятує олігархів, а не громадян?", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція блокує Раду, щоб не дати владі призначити київські вибори на серпень - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути