понеділок, 30 вересня 2013 10:32

Онищенко розповів, де в Росії можна купити кондитерку "Рошен"

Онищенко розповів, де в Росії можна купити кондитерку "Рошен"
Геннадій Онищенко. Фото: podrobnosti.ua

Російська санітарна служба не має наміру вводити заборону на продаж в РФ виробів липецької фабрики української компанії "Рошен".

Про це зявив керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко на брифінгу в Москві в понеділок.

"Якщо ви шанувальники "Рошен", то рекомендую користуватися продукцією липецької фабрики. Це ми не забороняємо", - сказав він.

20 вересня керівник Росспоживнагляду заявив журналістам, що Україна тягне з наданням документації, необхідної для повернення кондитерської продукції "Рошен" на ринок РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шоколадна війна" і похмурі прогнози: як Росія відмовляє Україну від укладення угод з ЄС

"Поки нам не надали повного обсягу документації , яка нам потрібна - це чотири заводи, на яких ми повинні провести документальну перевірку, а потім поїхати подивитися технологію", - сказав Оніщенко.

За його словами, представники Росспоживнагляду повинні будуть також відвідати п'ять українських лабораторій, які відповідатимуть за постачання в РФ якісної продукції.

"Поки ця робота не рухається. Поки ми тільки читаємо заяви, дуже пафосні заяви виробників цієї продукції про стяг, про перемогу над Росією. Але вони не носять змістовного характеру, але як літературний твір ми їх високо цінуємо. Вони сповнені патріотизму, незалежності і бажання, щоб навіть тінь якогось імперського тиску не падала", - зауважив він.

Нагадаємо, у липні санітарна служба заборонила постачання в РФ шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Рошен" через претензії до якості продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенку треба три роки, щоб перебудувати "Рошен" за правилами Євросоюзу - Огризко

У середині серпня на переговорах у Москві Онищенко з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції "Рошен" до Росії. Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії.

Також досягнута домовленість про те, що на Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «Онищенко розповів, де в Росії можна купити кондитерку "Рошен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути