понеділок, 26 січня 2015 12:23

Олігархи не дозволять військовим контролювати бізнес - експерт

Олігархи не дозволять військовим контролювати бізнес - експерт
Фото: www.unian.net

На позачерговому засідання народні депутати мають ввести санкції проти Росії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Український бізнес працює із Росією. Це виглядає не дуже коректно. Бо європейські країни, Америка, Канада та Австралія вводять проти росіян санкції, а ми робимо вигляд, що нічого не сталося. Є ряд інших моментів, як то поставки в Крим та на окуповані території Донбасу. Це що таке? На такі дражливі питання суспільство хотіло б почути відповіді. Поки бачимо, що держава не використовує весь позавійськовий інструментарій", - зазначив він.

За словами експерта, влада не планує вводити воєнний стан. "Йдеться про зовсім іншу логіку поведінки. Воєнний стан передбачає зміну контролю над економікою. Військові контролюватимуть бізнес. Хіба олігархи, які сформували Верховну Раду, на це підуть? Ні", - наголосив Цибулько.

Говорячи про вимогу прем'єра Арсенія Яценюка підготувати перехід економіки на "воєнні рейки", політолог зауважив: "Вплив прем'єра на економіку ми всі знаємо. Суспільство його терпить, поки не вигребли все із холодильників та консервацію із погребу. Порошенко дає доручення міністрам, що не є його компетенцією, а прем'єр весь час лізе у політичні питання, особливо у міжнародні. Він не може виконувати прямі функціональні обов'язки, тому хоче це компенсувати політичними заявами".

Він вважає, що Порошенко почувається успішно в міжнародних питаннях і знає: скільки б Яценюк туди не тягнувся, конкурентом не буде.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи не дозволять військовим контролювати бізнес - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути