субота, 19 квітня 2014 10:43

Окупанти встановили в Слов'янську інформаційну блокаду

Окупанти встановили в Слов'янську інформаційну блокаду
Фото: uapress.info

Журналісти в Слов'янську Донецької області змушені призупинити діяльність.

Про це в коментарі прес-службі НСЖУ розповів головний редактор газети "Слов'янські відомості", керівник міської організації Спілки Олег Парасольо, пишуть Новости Донбасса.

За його даними, на вулицях міста небезпечно з'являтися з фотоапаратом або відеокамерою, а на газетних кіосках висять оголошення "Місцевої преси немає".

Як розповів Парасольок, в міський відділ міліції днями увірвалися озброєні люди. У той час там перебували журналісти.

"Хтось, очевидно, дав команду мене заарештувати, тому що на мене накинулися і почали заламувати руки. Мені вдалося звільнитися, але почув попередження не показуватися на очі. Також тоді затримали студента і журналіста Романа Губу. Пізніше Рому відпустили, проте за ним стежили. Відтоді журналісти Слов'янська працюють у військових умовах - у них забирають техніку, змушують віддавати флешки з матеріалами. Багато редактори ухвалили рішення не виходити на цьому тижні. Тому в кіосках висять оголошення "Місцевої преси немає", - сказав журналіст.

За словами Зонтова, після захоплення телевежі в місті не працює цифрове телебачення та інтернет.

"Місто виявилося в інформаційній блокаді. Сепаратисти агресивно ставляться і до іноземних журналістів. Оператора служби ВВС змусили віддати картку пам'яті з відзнятим матеріалом. Невідомо, де знаходиться львівський журналіст Сергій Лефтер, якого викрали активісти самооборони", - нагадав він.

Також він уточнив, що Роман Губа змушений був виїхати зі Слов'янська після того, як в ніч з 16 на 17 квітня група озброєних людей увірвалася в студентський гуртожиток, де він проживав.

Сам журналіст зміг покинути гуртожиток , а от всі речі - техніку , документи і гроші були " описані " і вилучені . Роману залишили повідомлення , що забрати речі він може в СБУ , яке контролюється збройними сепаратистами з військовою виправкою .

"Роман став мішенню для сепаратистів. Протягом останніх двох місяців він отримував численні погрози через своїх матеріалів " , - коментує Олег Парасольок .

Нагадаємо, 12 квітня в Слов'янську силовики схопили журналіста " Громадського ТБ " Сергія Гришина і екс - журналіста Lenta.ru Іллю Азара . Їм погрожували і заборонили працювати в місті .

16 квітня в Слов'янську невідомі захопили журналіста фонду "Відкритий діалог" , який реалізує місію спостереження за ситуацією на Сході України Сергія Лефтера. Його місцезнаходження досі невідомо.

У ніч з 16 на 17 квітня в Слов'янську озброєні люди забрали всі документи і оргтехніку у журналіста Романа Губи під час нічного обшуку його квартири.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти встановили в Слов'янську інформаційну блокаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути