вівторок, 16 квітня 2013 12:05

Охорона під Межигір'ям діяла адекватно, а ДемАльянс вирішив "попіаритися" - експерт

Охорона під Межигір'ям діяла адекватно, а ДемАльянс вирішив "попіаритися" - експерт
Кость Бондаренко. Фото: obozrevatel.com

Політолог Кость Бондаренко переконаний, що активісти ДемАльянсу, які проводили декілька акцій біля Межигір'я просто намагалися привернути до себе увагу.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ті, хто виходили під Межигір'я - вони і добивалися на таку реакцію. Чи вони сподівались, що їх запросять на чай, покажуть резиденцію, проведуть екскурсію? Була провокація, нехай, навіть інтелектуальна. Організатори акції просто досягли своєї мети", - висловив думку політолог.

Водночас він наголосив, що "охоронці діяли згідно із інструкціями". "Думаю, що така ж сама ситуація була би в будь-якій іншій країні, хіба що окрім Сполучених Штатів. В усіх інших країнах зазіхання на дім глави держави породить аналогічні наслідки", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зараз не розглядає питання блокування Ради

Окрім того, Бондаренко нагадав, що "два роки тому двоє молодих людей з політичними транспарантами намагалися потрапити до Букінгемського палацу. А зараз ще досі продовжується судовий процес, а ці хлопці у в'язниці. В даній ситуації є певні межі".

Відповідаючи на питання, чи була реакція правоохоронців на акцію активістів адекватною, він сказав: "Абсолютно адекватна реакція правоохоронців".

Говорячи про те, чим закінчаться акції, політолог зауважив: "Це не матиме реального резонансу. Якщо у нас хтось хоче попіаритися — їдуть в Межигір'я, перелазять через паркан, потім тиждень-два поговорять про це, а потім забувають, бо реального співчуття у загалу вони не знаходять".

Нагадаємо, 5 квітня суд заборонив ДемАльянсу проводити протест щодо поганого стану доріг в Україні перед офісом Президента в Нових Петрівцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журавський каже, що київські вибори 2008 року були призначені незаконно

11 квітня засудив Максима Панова (на 7 діб в ізоляторі) та ще трьох демальянсівців (до штрафу 170 гривень) за нібито проведення акції, яку заборонили. Хоча хлопці та журналісти прибули на місце подій дивитися як прибирають наслідки повені.

12 квітня демальянсівці прийшли в Межигір'я вимагати свободу Максиму Панову, рішення щодо 7 діб арешту для якого явно незаконне. Учасники акції отримали штраф в 170 гривень, а лідеру команди ДемАльянсу Василю Гацьку присудили 5 діб в ізоляторі.

Близько 50 активістів партії "Демократичний альянс" вчора провели третю акцію біля воріт президентської резиденції "Межигір'я", в результаті якої відбулися сутички активістів із "беркутівцями" та були арештовані двоє демальянсівців.

Зараз ви читаєте новину «Охорона під Межигір'ям діяла адекватно, а ДемАльянс вирішив "попіаритися" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути