понеділок, 15 квітня 2013 15:36

Янукович байдужий до іміджу, аби активісти не чіпали його "сакрального Межигір'я"

Янукович байдужий до іміджу, аби активісти не чіпали його "сакрального Межигір'я"
Дмитро Корчинський. Фото: ia-prometei.org.ua

Акції "Демократичного альянсу" під резиденцією президента Віктора Януковича "Межигіря"мають важливе значення для суспільства, оскільки б'ють в найбільш болючіше місце режиму. Тому, така акція протесту може стати найбільш влучною та вдалою із усіх попередніх.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав громадський активіст, лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський.

Як оцінюєте ситуацію, що склалась довкола Межигір'я?

- За довгий час я нарешті бачу вдало продуману та добре здійснену акцію протесту опозиційної громадськості. Це ті хлопці та дівчата, які роблять саме те, що потрібно робити та б'ють в найбільш болючіше місце режиму.

Але ж було арештовано двох активістів.

- Ну, якби влада ніяк не реагувала на активістів — то це би була не така важлива акція, а от насправді така репресивна реакція показує на її важливість. Причому влада себе поставила в дуже незручне становище. Ця акція може бути найбільш вдалою із всіх попередніх.

Безумовно, вони намацали болюче місце влади, і тут правоохоронні органи і охорона Януковича не можуть не реагувати, але все б що вони не робили виглядає не розумно і дикувато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від деяких міліціонерів тхне спиртним" - активісти покидають Межигір'я

Чому влада так реагує?

- Зрозуміло, що їм треба охороняти Януковича і потрібно забезпечувати йому комфорт, спокій, треба щоби ніхто його не турбував, а тут якісь люди з'являються, які перешкоджають цьому. А якщо вони не будуть цього робити, тобто не забезпечать спокій Януковичу, то їх всіх поженуть з роботи. Будуть певні санкції, а забезпечити йому спокій вони можуть лише шляхом псування іміджу режиму. Я думаю, що вони вибирають із двох зол найменше. Тобто краще вже псується імідж режиму, аніж щоби хазяїн був незадоволений.

Думаєте, що Янукович боїться?

- Не те, щоби боїться. Він дратується. Адже, теоретично, активісти могли заважати, тобто сьогодні їх не арештуєш, не проженеш, то вони сьогодні із плакатіком постоять, а завтра через паркан полізуть. Це взагалі дратує. Тут ви собі вийшли подихати свіжим повітрям, вдарити ключкою по м'ячику для гольфу, а там хтось за парканом у вас кричить. Це буде заважати будь-кому.

Для чого тоді заарештовувати активістів?

- Янукович у нас сміливий, тому й задовольняє бажання. Тобто якщо є бажання посадити за грати — то він бере і саджає. Так, йому це не вигідно, але ж він багато чого робить, із того, що йому не вигідно.

Найбільше по дискредитації та послабленню режиму робить сам режим. І безумовно, що біди режиму полягають саме в характері Януковича. Він реагує як дачник на подразник, і для нього Межигір'я має значення чогось сакрального. Він там відчуває, що життя вдалося. Він створив собі там зону комфорту, і будь-хто зазіхає на цю зону комфорту — має сидіти в тюрмі, на його думку. Адже він створив собі світ за власним смаком, і витратив на то великі гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти, журналісти та "Беркут" зібралися біля Межигір'я

Чим закінчаться акції?

- Якщо вистачить духу в тих, хто почав, то вони мають "добивати", мають стукати туди весь час, мають переламати ситуацію. Вони мають добитися того, аби Янукович з'їхав із Межигіря.

Наголошую, це справді сильний крок по відношенню до режиму. Ця ситуація здатна пробити незворушність Янукович і тих, хто його обслуговує. Сила в тому, що режим реагує на дурницю, тобто це сильний програш іміджевий, і всередині країни, і зовні. Хтось підійшов до вашого паркану, а ви саджаєте його..Якщо ця хвиля продовжиться — то Януковичу таки доведеться з'їхати із Межигір'я.

Зараз ви читаєте новину «Янукович байдужий до іміджу, аби активісти не чіпали його "сакрального Межигір'я"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути