четвер, 19 грудня 2013 18:19

Огризко назвав "московські домовленості" планом зупинення країни

Огризко назвав "московські домовленості" планом зупинення країни
Володимир Огризко. Фото: kontrakty.ua

Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що московські домовленості між президентами Володимиром Путіним та Віктором Януковичем сприятимуть радикалізації Майдану.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Сьогодні нам пропонують інший варіант — вам не треба нічого робити. Будете отримувати газ з одного джерела, будете отримувати газу значно більше, ніж це було до сьогоднішнього моменту, будете начебто менше платити, хоча в сумі все одно більше, не будете брати газ у Заходу, тому що він вам не потрібен і не будете знати, що з цим робити, не треба буде модернізувати економіку, тому що ми отримуємо дешевий газ. Тобто ми будемо знову спалювати і підігрівати повітря. Це план зупинення України на цьому рівні постсовкового господарювання, кримінального, корупційного і абсолютно безперспективного. Оце підсумок цих домовленостей", - розповів Огризко.

Він вважає, що протести в країні будуть зростати та можуть тягнутися довго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вдало приховує реальні плани — Соскін

"Люди, які вийшли на Майдан за європейську Україну сьогодні отримали прямий шлях в московську імперію. Думаю, реакція людей вже була, але буде ще більшою. Безумовно, ця реакція буде негативною. Тому що нам показали, що з Європою ми закінчуємо і наш шлях в Московію. Думаю, радикальний компонент Майдану буде тільки зростати", - розповів він.

Огризко зауважив, що люди хочуть в Європу з гарантією, що не залишаться безробітними.

"Я спілкуюсь з людьми зі Сходу, вони хочуть в Європу з гарантією, що не будуть безробітними. І цих людей можна зрозуміти. Тому, якщо людям запропонувати нормальну економічну концепцію і план виходу з тієї ситуації, яка може бути в перші роки імплементації угоди, то і Східна і Західна частина України безумовно буде за вступ до Євросоюзу", - зауважив екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зараз вважає, що врятував країну - експерт

Нагадаємо, що 17 грудня президенти Віктор Янукович та Володимир Путін зустрілись у Москві. У результаті цієї зустрічі російський президент завив, що готові допомогти Україні врятувати економіку та позичити 15 мільярдів доларів. Крім того, під час цієї зустрічі Янукович підписав 14 документів.

Зараз ви читаєте новину «Огризко назвав "московські домовленості" планом зупинення країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути