середа, 16 січня 2013 23:50

Об'єднана опозиція всіляко підіграє владі - експерт

Об'єднана опозиція всіляко підіграє владі - експерт
Костянтин Матвієнко Фото: ru.golos.ua

Голосування за голову НБУ Ігоря Соркіна у нелегітимний спосіб поставило під загрозу легітимності всієї платіжної системи. Таку думку висловив на прес-конференції експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Голосування за голову Нацбанку відбулося у нелегітимний спосіб. Це означає поставлення під загрозу легітимності всієї платіжної системи. Тобто якщо незаконний голова Національного банку, який бере участь, наприклад, у прийнятті такого рішення як емісія, то про що тоді можна говорити? Зараз український уряд бореться за кредит МВФ, вже озвучили цифру в 15 мільярдів доларів. Це буде тягнути за собою цілий ряд відповідальних законодавчих і нормативних рішень, а у нас нелегітимна сама ця влада. Позаяк демонструє свою не легітимність просто публічно на очах у всього суспільства", - зазначив експерт.

За його словами, Об'єднана опозиція всіляко підіграє владі.

"Опозиція, зайнявши нішу борця з режимом, - вона насправді таким борцем не є - всіляко підіграє владі. Тобто система договірних "матчів", яка почалася з того, що опозиція погодила повернення до Конституції 1996 року. Потім опозиція проголосувала за Закон "Про вибори" і зіграла "договірний матч" з владою на цих виборах. Потім створивши передумови для створення потенційної більшості у парламенті, дременула у меншість. Свідомо заявила про те, що вона є у меншості, тобто фактично ні за що не відповідає, навіть не спробувавши домогтися того, щоб утворити більшість. Це говорить про політичну неспроможність Об'єднаної опозиції. Перший рівень неспроможності – це "Батьківщина", втрачає очевидно "УДАР", тому що виборці на нього більше сподівалися. І поки що найменше втрачає "Свобода", але той темп, який вони взяли на початку парламентської каденції, теж очевидно втрачається", - додав Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція всіляко підіграє владі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути